Kézilabda

2016.05.25. 19:21

Ebben az osztályban folytatná a Holler

Dunaföldvár - Utolsó bajnoki meccsén döntetlent ért el az NB I-es junior játékosokkal felálló Komló ellen a Holler UFC férfi felnőtt csapata az NB II dél-nyugati csoportjában. A dunaföldváriak így utolsó helyen zárták a szezont, de ősszel ismét itt játszanának.

Gallai Péter

Az utolsó, Simontornyán játszott hazai meccsen szépen szeretett volna búcsúzni a csapat az NB I-es Komló U23-as együttese ellen.

Holler - Komló 30-30 (12-18)

Holler: Parádi - Szauter 1, Szapu 7, Csendes 7/3, Pach A. 8, Garda, Talmácsi 3. Csere: Tóth (kapus), Somogyvári, Pach D. 4, Orova N., Reiner, Kovács, ifj. Somogyvári Á. Orova Cs. Edző: Orova Tamás.

Vajai Miklós technikai vezető lapunknak azt mondta, sebtapasznak jól jött ez az eredmény a bajnokság végén, de győzni szerettek volna erősebb ellenfelükkel szemben. Mondjuk utóbbi esetben is övék lett volna az egyi kieső hely - az utolsó kettő búcsúzik -, mert a Nagykanizsa ellen rosszabb az egymás elleni eredményük, tehát négy pontot kellett volna még gyűjteniük a bentmaradáshoz.

- Így most már teljes erővel a Tolna megyei bajnokságra tudunk koncentrálni, ahol szintén elindultunk, és a második helyen állunk. Az előzetes egyeztetések alapján innen minket terjesztenek majd fel az NB II-es szereplésre, tehát jövőre is ebben az osztályban kézilabdázhatunk. Erre nagy az esély, a szakosztály vállalja az indulást, erre készül a vezetés, amihez a feltételek is adottak lesznek. Egy biztos, ha a következő szezonban is itt játszunk, akkor erősíteni kell a keretet. Több edzésmunkával az első nyolc között végezhetünk - tette hozzá.

Az viszont örömteli: Pach Alex 155 találattal harmadik lett a góllövőlistán, az meg különösen nagy bravúr, hogy a junior gárda első évében egyből ezüstérmes lett. A fiatalokra lehetne alapozni a felnőtt csapat építésénél, azonban több játékos esetében még kérdéses, felsőoktatási tanulmányaikkal miként tudják összeegyeztetni a sportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!