Kézilabda

2015.03.17. 18:29

Kézilabda: NB II-ben tovább

Dunaújváros – Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a juniorok és az ifjúságiak is legyőzték a Szeged együttesét.

Jankó Árpád

A junior női kézilabdázók valószínűleg csúcsot döntöttek, mert a Tisza-parti gárdát 52-32-re valósággal kiütötték. Ez jelzi, hogy a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A gárda az utóbbi időben rendkívül motiváltan kézilabdázik. Ez azért is nagyon fontos, mert a fiataloknak sikerült megelőzni az Érd csapatát, és most Rapatyi Tamás formációja vezeti az NB II-es tabellát. A D. Kohász II a Szeged elleni találkozót is nagyon komolyan vette. A lányok láthatóan élvezték a kézilabdázást.

A dunaújvárosi ifjúsági együttes a szegediek ellen szinte végig vezetett három-négy góllal. A hajrában kicsit kiengedtek, és így egy gól előny maradt a végére: 33-32. Berta B., Moutsogianni, Udvardi emelhető ki a teljesítmény alapján. A másodosztályú bajnokságban az Akadémia csapatai a Duna-Pent gárdáival találkoznak itthon szombaton. A juniorok mérkőzése 11 órakor kezdődik, az ifjúsági gárda pedig 13 órakor lép a parkettára. A juniorok közül hárman hiányozni fognak. Ferenczy, Kemény és Klujber a válogatottnál tartózkodik. A jövő héten megkezdődik az NB I juniorjainak, ifistáinak a rájátszás. A juniorok csütörtökön kezdenek az 5-8. csapat csoportjában. Oda-vissza találkozik majd a DKKA II a Vác, a Debrecen és az MTK csapatával. Az ifisták pedig a 9-13. helyért mérkőznek meg a Fehérvár, a Siófok, az Érd és a Békéscsaba együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!