Kézilabda

2012.05.13. 12:36

Nyert a Szeged, elmaradt a bajnokavatás

Szeged, Veszprém - Kikapott a Szeged otthonában az MKB Veszprém KC vasárnap a kézilabda bajnoki döntő második találkozóján. Így egyelőre nem dőlt el a párharc.

Horváth Gábor

Szeged_Veszprém
24:23 (11:10)

A döntő első meccse veszprémi sikert hozott, így a címvédő úgy utazhatott riválisa otthonába, hogy amennyiben nyer, bajnoki címet ünnepelhet.
Mindkét együttes óvatosan kézilabdázott és rendkívül hatékonyan védekezett, 10. perc: 4:4. A 22. percben Mocsai Lajos változtatott, Alilovicot Fazekas váltotta a kapuban, miközben a másik oldalon Tatai fantasztikus teljesítményt nyújtott. A 28. percben Vujin hetesből egyenlített, végül mégis hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben Perez mattolta többször is Tatait messziről, a másik oldalon Fazekas védett. A játék képe ettől függetletlenül összességében nem változott: a Pick rendre vezetett egy, vagy két góllal, az MKB pedig mindig ledolgozta a hátrányt.


A küzdelem fokozódott, s öt perccel a vége előtt a Szeged került közelebb a sikerhez: Sulc alakította 23:22-re az állást, Tatai óriási bravúrral védett és ismét Sulc volt eredményes.

Vujin szépített, két perc volt hátra. A következő támadásnál Laluskát kiállították, Sulc lövését viszont blokkolta a vendégvédelem. A Veszprém támadhatott az egyenlítéséért, hatalmas kavarodás alakult ki a hazai hatos előtt, az órát csak két másodperccel a dudaszó előtt állították meg, így nem sikerült egalizálni. A harmadik mérkőzés (május 19., Veszprém) dönt az arany sorsáról.

A részletes tudósításért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!