rendőrségi hírek

2019.11.01. 07:30

Loptak, raboltak

Egy napon belül azonosították és elfogták a dunaújvárosi nyomozók az elkövetőket.

police.hu

Frissítés (11.01) 7:30 – Az ügyészség a bűncselekmény tárgyi súlyát is figyelembe véve mindkét gyanúsított vonatkozásában indítványt tett a letartóztatásra, mivel a két dunaújvárosi férfi büntetett előélete, valamint annak okán, hogy egy éjszaka alatt több bűncselekményt is elkövettek, feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén további bűncselekményeket valósítanának meg.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és mindkét férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen csak az idősebbik férfi fellebbezett.

A rendőrségre érkezett bejelentés 2019. október 28-án éjszaka, hogy egy dunaújvárosi szórakozóhelyről ismeretlenek elloptak két mobiltelefont, írja a police.hu. Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett, hogy a város egyik utcájában, két ismeretlen személy lépett egy helybeli fiatalhoz, akitől előszőr cigarettát kértek, majd amikor nem adott nekik, többször megütötték és egy gázspray-vel lefújták. A bántalmazott férfitől készpénzét, bankkártyáját, személyes iratait vették el az elkövetők.

A nyomozók az adatgyűjtések, a tanúkihallgatások, és a kamerafelvételek alapján azonosították a telefonlopás elkövetőit és azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a később bejelentett rablást szintén ők követték el.

A 28 éves K. Gábort és társát a 36 éves F. Attila dunaújvárosi lakosokat a nyomozók egy napon belül lakásukon fogták el, majd előállították őket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás és rablás bűntett elkövetése miatt, majd őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában