Szabadtéri tüzek

2023.06.04. 09:00

Júniusban is tűzvédelmi teszt

duol.hu

Tarlótűz

Fotó: TÓTH IMRE

Elkészült az év hatodik, összesen pedig harminchatodik tűzvédelmi tesztje, amely a szabadtéri tüzekkel és a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos tűzbiztonsági kérdésekkel kapcsolatos ismereteket oszt meg a kvíz kitöltőivel – tájékoztat a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A statisztikák szerint jelentősen csökkent a szabadtéri tüzek száma az első negyedévben. Joggal vélhetjük azt, hogy ennek oka egyfelől az, hogy közvetlen környezetünk biztonsága érdekében egyre tudatosabban járunk el, másrészt természetesen vitathatatlan, hogy az esős időjárás is támogatta ezt a folyamatot.

A nyári időszak nem csak a szabadtéri tüzek miatt adhat több munkát a tűzoltóknak. A mezőgazdasági munkálatok megkezdésével emelkedik a mezőgazdasági gépeket és a gabonatáblákat érintő tüzek, valamint a tarlótüzek kockázata is.

A harminchatodik tűzvédelmi teszt ezt a problémát járja körül. 

Töltse ki az aktuális tűzvédelmi tesztet!

Ha még nem tette, korábban közzétett tesztek valamelyikét is töltse ki!

Segítse a katasztrófavédők munkáját! A rövid kérdőívet megoldva adjon visszajelzést arról, hogy a jövőben milyen témákban szükséges bővíteni az emberek ismereteit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!