Jégkorong

2016.02.04. 20:45

20 éve nyerték meg először dunaújvárosi jégkorongozók a magyar bajnokságot

Dunaújváros - Március 5-én lesz húsz éve, hogy a Dunaferr Sportegyesület jégkorongcsapata bajnoki címet szerzett jégkorongban. Igazán azért kell erre nagyon emlékeznünk, mert nemcsak a klub, hanem a város első csapatsportágbeli aranyérmét szerezte a csapat.

Agárdy Csaba

Szerencsére a Dunaferr Sportegyesület, Mátyás Gábor ügyvezető elnökkel az élen, nem felejtette ezt a jubileumot, és teljes mellszélességgel segít abban, hogy erről a szép eseményről ne feledkezzünk el. Húsz év telt el a legendás döntő óta.

Szeretnénk, hogy azokban a szurkolókban, akik annak idején a csapatot mindenhova elkísérték felelevenedjenek a régi élmények. A Dunaújvárosi Hírlap ebben partner. Első visszaemlékezésünkben visszatekintünk a Budapest Sportcsarnokban történt első mérkőzésre, amikor a dunaújvárosi csikócsapat megjelent a fináléban. És hogy ne legyünk elfogultak, a Nemzeti Sportot idézzük.

Soha nem látott bajnoki finálét rendeznek szombaton és hétfőn - ez döntetlen állás esetén kibővülhet még keddel - a Budapest Sportcsarnokban. Az egyik résztvevő a Ferencváros, a soha nem látottság fogalmát nem eme tény meríti ki, hanem az, hogy az ellenfél a Dunaferr. A piros-fehérek tavaly egy góllal maradtak le a végső összecsapásról, most viszont minden kétséget kizáróan ők az esélyesebbek. A jelek szerint még az sem rettenti el őket, hogy Farkas Caja a zöld-fehérek mestere szintén jégre csusszan a döntőkben. Az először hihetetlennek tűnő hír hallatán maga Kercsó Árpád, a Dunaferr mestere csodálkozott a legjobban. Nem is a bejelentésen, hanem azon, hogy Caja szerint még ma is ő a Fradi legjobb hátvédje, illetve, hogy egyetlen dunaújvárosi csatár sem tudna elmenni mellette. Ezzel kissé lenézi saját játékosait, a mieinkről pedig csak annyit, hogy ha cselekkel esetleg nem tudnak elmenni mellette, majd kikerülik.

(A március 4-i találkozóig rendszeresen szeretné lapunk idézni a múltat.)

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!