15°
20°
11°

20 éve nyerték meg először dunaújvárosi jégkorongozók a magyar bajnokságot

Dunaújváros - Március 5-én lesz húsz éve, hogy a Dunaferr Sportegyesület jégkorongcsapata bajnoki címet szerzett jégkorongban. Igazán azért kell erre nagyon emlékeznünk, mert nemcsak a klub, hanem a város első csapatsportágbeli aranyérmét szerezte a csapat.

Szerencsére a Dunaferr Sportegyesület, Mátyás Gábor ügyvezető elnökkel az élen, nem felejtette ezt a jubileumot, és teljes mellszélességgel segít abban, hogy erről a szép eseményről ne feledkezzünk el. Húsz év telt el a legendás döntő óta.

Szeretnénk, hogy azokban a szurkolókban, akik annak idején a csapatot mindenhova elkísérték felelevenedjenek a régi élmények. A Dunaújvárosi Hírlap ebben partner. Első visszaemlékezésünkben visszatekintünk a Budapest Sportcsarnokban történt első mérkőzésre, amikor a dunaújvárosi csikócsapat megjelent a fináléban. És hogy ne legyünk elfogultak, a Nemzeti Sportot idézzük.

Soha nem látott bajnoki finálét rendeznek szombaton és hétfőn – ez döntetlen állás esetén kibővülhet még keddel – a Budapest Sportcsarnokban. Az egyik résztvevő a Ferencváros, a soha nem látottság fogalmát nem eme tény meríti ki, hanem az, hogy az ellenfél a Dunaferr. A piros-fehérek tavaly egy góllal maradtak le a végső összecsapásról, most viszont minden kétséget kizáróan ők az esélyesebbek. A jelek szerint még az sem rettenti el őket, hogy Farkas Caja a zöld-fehérek mestere szintén jégre csusszan a döntőkben. Az először hihetetlennek tűnő hír hallatán maga Kercsó Árpád, a Dunaferr mestere csodálkozott a legjobban. Nem is a bejelentésen, hanem azon, hogy Caja szerint még ma is ő a Fradi legjobb hátvédje, illetve, hogy egyetlen dunaújvárosi csatár sem tudna elmenni mellette. Ezzel kissé lenézi saját játékosait, a mieinkről pedig csak annyit, hogy ha cselekkel esetleg nem tudnak elmenni mellette, majd kikerülik.

(A március 4-i találkozóig rendszeresen szeretné lapunk idézni a múltat.)

 

 

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Egy közösség is büszke rá – Pinke Katával beszélgettünk
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Elkészült a Napsugár tagóvoda! Egy kamionnyi új játékot is kaptak a kicsik
Jégkorong
Agárdy Csaba
Fájó vereséget szenvedett a DAB hazai pályán
Időjárás / 4 órája
Kedden is folytatódik a változékony idő
Jó hír viszont, hogy eső csak itt-ott, elvétve várható.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Mester a parkettán / 6 órája
A DAC gyors, szellemes kézilabdázással begyűjtötte a premier pontjait 
Jankó Árpád
Iskola hét / 7 órája
Kampányfokozatban a Széchenyi: intézményi hatalomért küzdenek a pártok!
DH-információ
égből pottyant panel / 8 órája
Autóra zuhant egy repülőgépdarab Japánban
DUE-Maarsk / 8 órája
Olyan kemény meccset játszottak a lányok, hogy hárman is megsérültek!
Gallai Péter
DUE-Renalpin / 8 órája
Hétfőn rajtol a futsal szezon! Két új játékos került a csapatba!
Gróf András
Bartók Színház / 9 órája
Pillantson be Ön is a Mikrokozmoz előadás próbájára!