Története során először bajnok

2018.04.02. 21:06

A MAC szerezte meg az aranyérmet

A MAC Budapest jégkorongegyüttese szerezte meg az Erste Liga aranyérmét, miután a Tüskecsarnokban rendezett szombati ötödik mérkőzésen hosszabbításban legyőzte a címvédő DVTK Jegesmedvék együttesét.

Gallai Péter

Pozsgai Tamás emelhette magasba a győzelmi serleget Fotó: MAC

Ezzel pedig összesítésben 4–1-re nyerte a több dunaújvárosi nevelésű játékost is felvonultató párharcot a fővárosi alakulat, amely története első bajnoki címét szerezte meg. Ehhez pedig mindössze három szezonra volt szüksége a klubnak.

MAC Budapest–

DVTK Jegesmedvék

3–2 (1–1, 1–0, 0–1)

MAC Budapest: Bálizs (Arany) – Pozsgai, Macaluuay, Orban, Nagy, Bodó – Dudas, Cunningham, Dansereau, Klempa, Brown – Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi – Vokla, Tóth, Tóth R., Majoross, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi – Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris – Vojtkó, Joe, Vas, Hajós, Tóth A. – Köllő, Berta, Tóth G, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​

– Kitartó a csapat, a nehézségek idején is dolgoztak tovább a játékosok, és bíztak magukban. Mindig a megoldást kerestük, és legtöbbször meg is találtuk. Ahogy ment előre a szezon, úgy lettünk egyre erősebbek. A tavalyi szezon után azt gondoltuk, hogy több vezérre van szükség, de először nem sikerült jó elegyet találni. Aztán hajlandók voltak feladni az egójukból, és a végére összeértünk – értékelt az újdonsült bajnokcsapat mestere.

Pozsgai Tamás emelhette magasba a győzelmi serleget Fotó: MAC

A dunaújvárosi születésű és nevelésű Somogyi Balázs arról beszélt, nagy csapatmunkát végeztek, összeszedték magukat a végére, és megmutatták, hogy tudnak harcolni. – Nehéz utunk volt, de azt mondom, megérdemelten nyertük meg a bajnoki címet – tette hozzá.

S, hogy tovább erősítsük az újvárosi szálat, a bajnoki serleget a MAC csapatkapitánya, a szintén itteni születésű, hosszú éveken át nálunk játszó Pozsgai Tamás emelte magasba.

Az utolsó mérkőzést követően kiosztották a liga különdíjait. A legeredményesebb játékos az alapszakasz kanadai táblázatának győztese lett, a többi elismerésről a szakemberek döntöttek. Legeredményesebb játékos: Vas János (DVTK). Legjobb kapus: Adorján Attila (DVTK). Legjobb védő: Scott MacAulay (MAC). Legjobb csatár: Pjotr Szcsasztlivij (Csíkszereda). A döntő legértékesebb játékosa: Bálizs Bence (MAC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!