Jégkorong

2015.03.17. 21:23

A Dunaújvárosi Acélbikák kedden idegenben győztek

Budapest – A Dab.Docler jégkorongcsapata lejátszotta kedden az utolsó Magyar Kupa selejtezőjét. A dunaújvárosiak 5-2-re nyertek a MAC otthonában.

Agárdy Csaba

MAC Budapest – Dab.Docler  2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

Tüskecsarnok, 150 néző. Vezette: Kincses, Rencz, Ozsváth, Vas.

MAC: Zaka – Lakatos, Stipsicz, Inglis, Fekete, Papp – Kovács A., Jászai (1), Berendi, Vajda 1, Bödök 1 (1) – Herszényi, Nagy (1), Egyed, Pajic, Silló – Terbócs, Herner, Bjelogrlic, Schmál, Tóth. Edző: Robert Dever.

DAB: Sevela – Pozsgai 1, Hüffner (1), Galanisz, Azari, Szappanos – Martine (2), Erdélyi, Croteau 2 (1), Somogyi 2 (1), Pavuk (3) – Nagy, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi. Edző: Spisák Róbert.

A Dunaújvárosi Acélbikák kedd este ötször örülhettek a góljuknak. Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosi csapat legutóbb pénteken játszott Magyar Kupa selejtezőt, amikor talán mondhatjuk azt nyugodtan, szégyenteljes 7-2-es vereséget szenvedett Debrecenben. A dunaújvárosiak klubvezetése nem is hagyta szótlanul ezt az eredményt, persze a döntésnek már voltak előzményei, és szerződést bontott Donald MacLeannel az Acélbikák kanadai vezetőedzőjével. Vasárnap reggel már az a Spisák Róbert tartotta a csapat edzését, aki korábban már kétszer is dolgozott Dunaújvárosban és két bajnoki címet is szerzett annak idején a Dunaferr-rel.

A kassai edző a keddi mérkőzésen debütált immár harmadszor a dunaújvárosi kispadon. A MAC elleni mérkőzésen az 5. percben vezetést szerzett a DAB Croteau révén, a 15. percben Somogyi Balázs gólja már kétgólos dunaújvárosi előnyt jelentett. A DAB végig kezében tartotta a mérkőzést, már 5-1-re is vezetett, de a kiütés elmaradt. A mérkőzés végeredménye 5-2-es dunaújvárosi siker. A kupa négyes döntőjét Székesfehérváron rendezik meg március 28-29-én, a Finel Fourba a házigazda fehérváriak EBEL-csapata, a magyar bajnok és MOL Liga győztes Miskolci Jegesmedvék, a debreceniek és az Acélbikák kerültek be.

A DAB címvédőként kezdheti a négyes döntőt, de a címvédéshez nagyszerű formát kell, hogy mutassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!