Jégkorong

2014.11.05. 20:10

Jégkorong: Kölykök a középszakaszban

Dunaújváros – Az utánpótlás jégkorong korosztályokban a kölykök, az U14-esek a középszakaszhoz érkeztek. A Dab.Docler HK az első szakaszt jól vette.

Agárdy Csaba

Az erősorrend szerint két „A" és két „B" csoportba osztotta a szövetség a részt vevő csapatokat. A DAB az A1 csoportba került, amely a legerősebb volt, hiszen az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, az UTE 2001, a MAC Budapest is itt volt. A dunaújvárosiak két mérkőzésükből négyet megnyertek, hármat elvesztettek, így az Ocskay Akadémia, az UTE és a MAC mögött negyedikként végeztek. Megelőzve a Miskolci Jegesmedvéket, a Debreceni HK-t, a KMH Budapestet és az MTK-t. A negyedik hely megszerzése azért volt fontos, mert a középszakaszban az A1 és az A2 csoport első négy helyezettje küzdhet meg a bajnoki címért. Így a DAB-ra a folytatásban az Ocskay Akadémia, az UTE 2001, a MAC Budapest, a Csíkszereda, a Vasas, a Zalai Titánok és a Ferencváros vár.

A dunaújvárosi csapat egész héten keményen készül a bajnokság szombaton kezdődő középszakaszára. Fotó: Ady Géza

Vladimír Babic, a DAB edzője örült annak, hogy az alapszakaszban az ország három legerősebb csapatával kerültek egy csoportba. – Az ellenük vívott mérkőzések jó felkészülést jelentettek a középszakaszra. A középszakasz A csoportjának az első négy helyezettje jut a bajnoki elődöntőbe. Szeretnénk ide bekerülni, de a bajnokság végén az ötödik hellyel sem lennék elégedetlen.

A Dab.Docler csapata szombaton 13 órakor hazai pályán a Miskolc ellen kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!