Hírek

2009.10.03. 02:27

Útkeresők napja, őszünnep - A fedél nélkül élőket ebéd és közös játék várta

Dunaújváros - Az őszi, szomorkás napokat házi bajnoksággal, pusztapörkölttel köszöntötték az Útkeresés Segítő Szolgálat rendezvényén.

Szabó Betty

A fedél nélkül élőket évről évre invitálja az önkormányzati hajléktalanszállót is üzemeltető szolgálat, így volt ez idén is. Őszünnep ez, amit együtt ülnek meg az intézmény dolgozói, valamint a hajléktalanok.

Tegnap már reggel kilenc órakor elkezdődtek a programok: elindult a sakkverseny, de a csocsó, és a pingpongasztal mellett is felsorakoztak a mérkőző felek.

Az udvaron felállított sátorban kézműves-foglalkozás keretében készültek az alkotások - ezeket a szociális munka napján minden évben megrendezett ünnepségen rendre kiállítják a Bartók színház aulájában.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője, Kissné Fekete Éva elmondta: remélik, jövőre már a Kandó téri új szállón rendezhetik meg ezt az őszi nyitott napot.

Közbeszerzés keretében most keresik a kivitelezőt, de jövő év novemberére a kiírás szerint át kell adni az átépített épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!