Hírek

2013.07.23. 19:28

Új struktúra július 1-től a Dunaújvárosi Főiskolán

Dunaújváros – Számos fontos területet érintő szerkezeti átalakítást hajtottak végre a Dunaújvárosi Főiskolán. Az új struktúra e hónap elején lépett életbe.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskola honlapján olvasható friss tájékoztató alapján átszervezést hajtottak végre a nyári szünetben a campuson. Dr. András István rektor közvetlen irányítása alá került egy új posztra kinevezett ipari fejlesztési igazgató, Zaránd György, valamint a korábban az általános és tudományos rektorhelyettes alá tartozó Duna stratégia igazgató, dr. Veres Lajos.

A Dunaújvárosi Főiskola szenátusa Balogh Bertalant választotta a DF Sportegyesületének elnökévé legutóbbi ülésen (Fotó: DH)

Általános rektorhelyettesnek nevezték ki dr. Kiss Natáliát, akinek a hatáskörébe tartoznak majd az alábbi szervezeti egységek: a Pályázati Iroda, a Kommunikációs Központ, a Minőségirányítási Iroda és egy új egység, a Kompetencia Központ. Az intézmény főtitkári feladatait továbbra is dr. Kiss Natália látja el, így hatáskörében marad a Rektori Hivatal is – olvasható a közleményben.

Július 1-jétől már az oktatási rektorhelyettes, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika hatáskörébe tartozik az eddigiek mellett a Könyvtár és Információs Központ is, amelynek egy évre Kocsis Éva lett a megbízott vezetője.Intézeti joggal megalakult a Tanárképző Központ, amelynek főigazgatója dr. Bacsa-Bán Anetta lett. A Tanárképző Központ koordinálja a pedagógusképzést, amely 40 éves múltra tekint vissza az intézményben. Emellett gondozza a főiskolán folyó mesterképzéseket a tanár-mérnöktanár (gépész, informatika, anyagmérnök) és a tanár-pedagógiai mérés-értékelés tanár szakokon. Az új intézet a műszaki szakoktató alapképzés szakfelelőse is, valamint az idén szeptemberben induló osztatlan tíz féléves mérnöktanár képzést is irányítja majd. A főiskola sportéletével kapcsolatos hír, hogy a DF Sportegyesület elnökének a szenátus Balogh Bertalant választotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!