Hírek

2015.03.01. 16:30

Tesznek azért a kisapostagiak, hogy fittek maradjanak

Kisapostag - Egészségügyi szűrésekre várták a kisapostagiakat szombaton délelőtt a kultúrteremben. Idén tavasszal is meghirdették a Fittapostag elnevezésű egészségmegőrző versenyt!

Körmendi Erzsébet

A település lélekszámához viszonyítva szép számmal vettek részt a kisapostagiak a szűrésen: harminchatan éltek a lehetőséggel. Nagy Attila polgármester örül, hogy ismét megmozdult a falu a dunaújvárosi Egészségfejlesztési Iroda hívó szavára. A szombaton délelőtt kilenc órától délig megrendezett egészségnapon vérnyomást, vércukrot, koleszterint, testzsírt, tüdőkapacitást mértek a jelentkezőknek Kisapostag a polgármesteri hivatalának földszinti kultúrtermében. A szűrés ingyenes volt, és természetesen azokat is várták, akik nem a Fittapostag programra jelentkeztek.

Sokan éltek a lehetőséggel. Képünkön Kohl Szabina méri meg Majoráni Lászlóné vérnyomását ellenőrzi

Az egészségnaphoz kapcsolódóan a polgármester javaslatára az önkormányzat azzal csatlakozott, hogy idén is meghirdette a Fittapostag versenyt. A nevezőknek három hónap áll rendelkezésükre, hogy mozgással, sporttal javítsanak a szombaton mért értékeiken. A visszaellenőrzés június 13-án a Falunapon lesz, amikor kiderült, hogy kinek az egészségi értékei javulnak addig a legjobban. A Fittapostag versenyre a tegnapi szűrővizsgálaton résztvevők közül 28-an neveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!