Hírek

2015.04.26. 12:29

Szomszédolás - Újtelepiek, ha összejönnek egy nagyon szép napon

Nevezhetnénk pikniknek is, bár igazi és találóbb neve szomszédolás lett. A lényeg: jó volt!

Pekarek János

Ez volt az első alkalom, hogy újtelepi lakosok önként jelentkezés alapján, hosszas szervezés után összejöttek egy kis szomszédolásra. Pontosabban: nagy szomszédolásra, hiszen voltak vagy kétszázan a népfőiskola udvarán, talán még többen is. Ami a legjobb, hogy minden korosztályból jöttek szép számmal, a legifjabbaktól a legidősebbekig a szombati egésznapos alkalomra.

Volt ott minden, ami egy jó hangulatú rendezvényhez kell – és meg is lett a jó hangulat! Elsősorban természetesen a kiváló ebéd következtében: az még sosem ártott a rendezvénynek, ha a kezdetektől fogva ott rotyog a nagy bográcsban a kiváló gulyás. Tán ez a kiválóhangulat tette, hogy az összejött újtelepiek először is némi közösségi munkába fogtak: kimentek a közeli kiserdőbe, szemetet szedni. Sajnos, volt dolguk bőven – de hát azt az erdőt nem csak, sőt nem elsősorban az újtelepiek használják: kirándulók, telkesek, kutyasétáltatók járnak át rajta, és szemmel láthatóan nem mindenki érzi a magáénak az egyébként hangulatos kis erdőcskét.

A további programhoz tartoztak a gyerekműsorok: ugrálóvár, lufik, arcfestés, darts, foci, kerékpárverseny. S a motorok! Mohai János jóvoltából háromkerekű spéci járgányon utazhattak a kíváncsiak – s ott volt az ifjú versenyző, Laczkó Máté, még különlegesebb motorjainak kiállításával együtt.

Az estig tartó szomszédolás a kiváló időben remekül sikerült. Köszönhetően elsősorban a szervezőknek, Nyári Icának, Kisné Fehér Évának és Tóth Kálmánnak, valamint a sok-sok, rendkívül lelkes közreműködőnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!