Hírek

2009.01.24. 03:29

Rövidítenek a távolságon

<b>Kulcs, Rácalmás</b> - A legrövidebb útra vonatkozó törvényszerűséghez igyekeznek a kulcsiak és a rácalmásiak közelíteni azzal, hogy megnyitják a körforgalomból befelé vezető utat. A beruházást évek óta sürgetik a lakók mind a két településen.

Dunaújvárosi Hírlap

Mindkét község képviselőtestülete áldoz arra, hogy teljesítse a lakók kérését. 

Az M6-os autópályáról levezető út és a 6-os főút kereszteződésében megépített körforgalmi csomópont elkészülte óta szinte állandó téma Kulcson: mikor lehet onnan közvetlenül behajtani a községbe. 

A körforgalom negyedik oldalága ugyanis csak egy csonk, kellemetlen meglepetés éri a véletlenül oda bekanyarodó sofőrt, hiszen néhány méter után földúton találja magát az autós.

De már nem sokáig. A két település, Kulcs és Rácalmás önkormányzata összefogott, a képviselőtestületek úgy döntöttek, hogy elkezdik a lakók által annyira sürgetett út építését. 

Saját költségvetésből tíz-tíz millió forintot áldoztak a beruházásra, amely valóban csak a kezdetet, salakos burkolást jelent. 

Egyelőre ennyire telik mindkét helyen, ám bíznak abban, hogy a folytatáshoz - az aszfaltozáshoz - szükséges forrást pályázaton előteremtik, szintén közös erővel.

A polgármesternek, Kiss Csabának a választási programjában is szerepelt a bekötőút építése. A falu déli részén lévő kiskerttulajdonosoknak nem kellene kerülniük, egyenesen kijuthatnának a főútra. 

Hasonló megfontolásból támogatja Schrick István, illetve a képviselőtestület is a beruházást. 

A telkesek rendszeresen Rácalmáson keresztül közlekednek, és a kulcsiak is a falu főutcáján keresztül járnak, ha a városban van dolguk. 

A rácalmásiak többször szóvátették korábban, hogy a túl nagy az átmenő forgalom zavarja őket, biztonságosabb lenne a főutca, ha kevesebb autó járna arra. Erre is megoldást jelent a tervezett útépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!