Hírek

2010.03.01. 03:27

Rendőrség: Visszatért a tányérsapka, élénkebb színű, egyedi lett a mellény

Dunaújváros - December óta folyamatos a formaruha új elemeinek bevezetése a rendőrségnél. Tehát: aki ilyen közeggel találkozik, nem álrendőrrel van dolga.

Gallai Péter

A másik változás, amely a lassan beköszöntő jó idővel együtt mindenkinek feltűnik majd: a téli fejfedő után nem az eddig megszokott baseball sapkát, hanem a korábban is rendszerben lévő, kisebb formai átalakuláson átesett tányérsapkát hordják majd az egyenruhás állomány tagjai.

A csere folyamatosan zajlott, az új kiegészítők megérkeztek a dunaújvárosi kapitányságra is. Az állampolgárok ezért egyre többször találkozhatnak olyan rendőrökkel az utak mentén környékünkön is, akik a megszokottól eltérő felszerelésben vannak. Hamarosan országszerte minden egyenruhás csak ezt hordja majd.

- A tányérsapka kék színű, a közlekedésrendészeti állomány tagjai viszont fehéret viselnek. Az új mellény sokkal messzebbről látható, mint az elődje. Színei is egyediek, a rendőrség felirat szintén kiemelt betűkkel, magyarul és angolul több helyen szerepel rajta. Felgombolható rá még a sorszámmal ellátott szolgálati azonosító jelvény is, a rendfokozat és a név elhelyezésére pedig tépőzár szolgál. - részletezte a változásokat Fekete Mihály őrnagy.

A rendőrség a nehezebb másolhatóság miatt mintaoltalmat jegyeztetett be a mellényre. Így hasonló színkombinációt és feliratokat más szervezet egyáltalán nem használhat. Talán ezzel is megnehezítik a rendre felbukkanó álrendőrök dolgát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!