Hírek

2012.06.07. 05:12

Rekordszámú szűrés az egészségnapon

Sárkeresztes - Amíg tavaly hatvanketten, idén már száztizenketten vettek részt a helyi egészségházban tartott szűréseken és előadásokon.

Házi Péter

Már kora reggel is sor kígyózott a sárkeresztesi egészségház előtt, ahol az elmúlt hétvégén tartották meg - immár második alkalommal, Kaifisné Buzás Csilla fő szervezésében - az egészségnapot.

Mint Varsányi Évától, a település háziorvosától megtudtuk, elsősorban a középkorúak körében népszerű, s egyre népszerűbb az egészségi állapot ingyenes felmérése, s bizony a mostani vizsgálatokon is sikerült felismerni cukorbetegséget, magas vérnyomást. A dohányosok "elrettentésére" alkalmas vizsgálat volt a CO-mérés, de nézték a koleszterint és a testzsír százalékot is.
 
- Érdemes volt néhány éve belevágni a 2010-ben átadott egészségház építésébe, hiszen azóta nagyon sok itt a program az egészséges életmód jegyében. Ezen a hétvégén pedig valóban úgy érezte az ember, hogy már ezt az épületet is kinőttük, annyi volt az érdeklődő - tette hozzá Krähling János polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!