Hírek

2014.11.06. 15:20

Nyolcadikos versengés - A szövegszerkesztés volt a számítástechnikai feladatok pillére

Dunaújváros - Számítástechnikai tudásukat csillanthatták meg a város és a térség nyolcadikosai a Bánki tegnap délutáni versenyén.

Körmendi Erzsébet

Évekre visszanyúlóan hagyomány, hogy a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola számítástechnikai versenyre invitálja az általános iskolák nyolcadikosait. Régebben százan bizonyították tudásukat ezen a próbán, abban reménykedve, hogy jó eredményt érnek el, és középiskola felvételi plusz pontot kapnak érte. Manapság amikor ezt már nem vehetik figyelembe a pontszámításkor kevésbé vonzó a lehetőség.

A számítástechnikát kedvelő tanulók viszont tegnap is örömmel vettek részt a versenyen összesen harmincöten ültek a gépek mögé a Bánkiban. Dunaújvárosból, Rácalmás, Kulcs, Nagyvenyim általános iskoláiból érkeztek. Rácalmás intézménye saját csapatot indított most is, komolyan vették a felkészülést. Máshonnan voltak diákok, akik egyénileg mentek el a vetélkedőre.

A helyszínen megtudtuk, hogy két fordulóból állt a megmérettetés. Szövegszerkesztési feladatot kaptak a nyolcadikos tanulók, azt kellett a legjobb tudásuk szerint kidolgozniuk, valamint tizenhét kérdésből álló feladatsort kellett megoldaniuk, akadtak köztük számolásosak és egyéb feladványok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!