Hírek

2017.01.10. 19:53

Lángokban áll egy családi ház Adony Rákóczi utcájában (frissítve)

Adony – A segélyhívásra este hét óra után indultak el a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók Adony Rákóczi utcájába, ám az ott lévő, nagyjából 100-120 négyzetméteres családi ház már szinte teljes terjedelmében lángolt, mire a helyszínre értek.

Balla Tibor

A tűz nagy kiterjedésű, a dunaújvárosi és a sárbogárdi lánglovagok több vízsugárral próbálnak úrrá lenni rajta, igénybe véve az oltáshoz  a szomszédos területeket is. Este negyed kilenc táján a tetőszerkezet háromnegyede már odaveszett a tűzben.

A házból senkit sem kellett kimenteni.

Kollégáink a helyszínen vannak jelenleg is. Megtudták: az egyik szomszédnak feltűnt este, hogy a ház kéménye körül mintha izzana a tető, hét óra után értesítették a tűzoltókat. Az utcát teljes terjedelmében lezárta a rendőrség a polgárőrség segítségével.

Frissítés:

A tüzet már megközelíteni sem volt könnyű, mert a családi ház előkertes elrendezésű, az úttesttől közel ötven méterre helyezkedik el, így az utcafrontról az oltás sem volt lehetséges. A tűzoltók ezért azt a megoldást választották, hogy a két szomszédos telekről vezettek be két-két vízsugarat a lángokban álló épület mellé, és onnan kísérelték meg az oltást.

Ottjártunkkor a rendőrség és a polgárőrség az utcát teljes terjedelmében lezárta. A ház előtt két dunaújvárosi szerkocsi állt és egy másik, Sárbogárd felirattal (a katasztrófavédelem értesítésében az áll, hogy pusztaszabolcsi hivatásosok segédkeztek az oltásnál), ezekből táplálták a fecskendőket. A rendőrség munkatársai a területet lezárták, a tűzeset közelébe senkit nem engednek. Az utcán sok a bámészkodó, többen telefonokkal képeket készítenek az esetről. A nézelődők nem tudják, mi történt, már a lángokra lettek figyelmesek.

A szomszédok úgy tudják, nem kellett az épületből senkit kimenekíteni. A katasztrófavédelem által kiadott értesítőben az áll, hogy a házban hárman laktak, akik rokonoknál tudnak elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!