Hírek

2010.08.18. 02:29

Különös kegyetlenséggel - Büntetőeljárás a brutális támadó ellen

Kisapostag - Saját maga hívta ki a rendőröket az az ebtartó, aki a gyanú szerint egy kemény tárggyal félholtra verte láncon tartott kutyáját. Információink szerint a „hálás” gazdi azt szerette volna a kiérkező rendőröktől kérni, hogy lőjék fejbe a véresre vert állatot.

Szabó Szabolcs

- A rendőrkapitányság riasztotta az alapítványt szombat hajnalban. A kisapostagi helyszínen azt tapasztaltuk, a jó gazdi valami nehéz, kemény tárggyal a szó legszorosabb értelmében agyonverte saját kutyáját, aki hét éve szolgálta a lánc végén. A szerencsétlen eb feje felfújódott a széttört koponyacsont miatt. Kómában, saját vérében hörögve küzdött az életéért, amikor megérkeztünk. Az ebtartó hozzáállása is megdöbbentő volt, a megbánás csepnyi jelét sem mutatta, a helyszínen lévő rendőrt arra próbálta rávenni, hogy lője agyon a kutyát - idézte fel a szombat hajnali eseményeket Létay Attila.

Az ügyben megkerestük a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot is. - Bűntetőeljárás indult az ügyben érintett férfi ellen, aki maga hívta ki a rendőröket. A kutya bántalmazását azzal magyarázta, hogy az eb rátámadt. A körülményeket igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség - felelte R. Szabó Ágnes sajtóreferens. Létay dr. Győri Balázs állatorvoshoz vitte el a félholtra vert ebet. Az orvosi segítség után is félő volt, hogy a közben Nomak nevet kapott kutyus túléli-e a brutális bántalmazást. A hétvége során sikerült stabilizálni a kutyus állapotát, aki jól viseli a fájdalmakat, és Létay elmondása szerint agressziónak nyoma sincs viselkedésében. Nomakot az alapítvány menhelye fogadta be. Az általunk megkérdezett szakértők szerint pénzbírságtól a letöltedő szabadságvesztésig is terjedhet a tettes bűntetése.

Megdöbbentő volt az „ebtartó” hozzállása

– Elkeserítő, hogy ilyen emberek szabadon sétálhatnakegy brutális állatkínzás után. Az ebtartó – már ha lehet így nevezni – hozzáállása megdöbbentett. Mintha mindez természetes lenne számára. Egy karakán bíróra lesz szüksége Nomaknak, hogy elégtételt kapjon – mondja Létay.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!