Hírek

2010.03.22. 03:28

Kóstolták a jóféle borokat

Daruszentmiklós - Az alapítók hagyományaihoz hűek idén is díjazták - és természetesen megkóstolták - a Daruszentmiklósi Kertbarát Klub tagjai a földijeik borait.

Körmendi Erzsébet

- Negyvenöt évvel ezelőtt alakult a kertbarát kör, Imre István volt az ötletgazda és az első elnök is - mondja Maár Györgyné, a jelenlegi vezető. - A borászkodásnak akkoriban nagy hagyományi voltak felén, hiszen a daruhegyi dombok homokján a szőlőn kívül más nem nagyon akart megteremni, az viszont kiváló termést hozott minden évben. Azóta is elhozza mindenki a saját borát - vöröset, fehéret vagy vegyeset - erre a tavasznyitó rendezvényünkre. Idén összesen huszan neveztek be a versenyre.

A daruszentmiklósi kertbarát kör a kezdetek azóta példa értékűen működik, jelenleg negyven tagja van, és a klub népdalköre szép eredményekkel, sikeres fellépésekkel büszkélkedhet. A szombati vacsorán azt mondta a falu polgármestere, Rauf Norbert, hogy a kertbarátokra mindig lehet számítani. A klubvezető hozzátette: készülnek már a nagy nyári eseményre - a jubileumi ünnepségre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!