Hírek

2014.02.12. 15:15

Két Dunaújvárosból induló vonalon lesz olcsóbb a jegy

Dunaújváros - Február 15-től többek között két Dunaújvárosból induló vasútvonalon is tarifacsökkentés lép életbe, a kedvezmény mértéke huszonöt százalék.

Tavaly már több, kisebb forgalmat lebonyolító szárnyvonalon nyílt lehetőség az olcsóbb vonatozásra, azóta egységesen tizenöt százalékkal olcsóbb jegyekkel és bérletekkel utazhatnak a vonatot választók tizenöt viszonylatokon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium február 15-től újabb tizenöt mellékvonalra terjeszti ki a regionális tarifákat, ráadásul a díjmérséklés mértéke a régi és az új vonalakon egységesen huszonöt százalékra nő. Az érintett szakaszok közül kettő Dunaújvárost is érinti, az innen Cecére, illetve a Tolna megyei Simontornyára induló szerelvények esetében is olcsóbban lehet majd menetjegyet, vagy bérletet vásárolni szombattól. A harmadik megyei vonal a Székesfehérvár - Pusztaszabolcs szakasz.

Az indoklás szerint a kiválasztott vonalakon közlekedő napi négy-tizennyolc járatot többnyire regionális utasok használják, egyes helyeken távolsági igények csak szezonálisan jelentkeznek. A besorolás indoka lehetett még a buszok kedvezőbb vonalvezetése vagy az, hogy a vonal hátrányos helyzetű térségben fut. A kedvezményes árú jeggyel igénybe vehető vonalakról ezúttal is a MÁV-Start Zrt. javaslata alapján döntött a minisztérium. A díjakban a szociálpolitikai és üzletpolitikai kedvezmények érvényesíthetők, mások mellett tehát a diákok és nyugdíjasok is negyedével olcsóbban utazhatnak február 15-től.

Aki mondjuk tíz kilométerre érvényes jegyet vesz, ott a normál díj száznyolcvanöt forint, ám ha a regionális vonalon utazik, akkor csak százhúszat kell fizetnie. Huszontöt kilométeres távnál száztizenöt, ötvennél kettőszázharminc, száz kilométer esetén pedig négyszázhatvan forintot lehet spórolni.

Az érintett vonalak: Győr - Veszprém, Kaposvár - Siófok, Székesfehérvár - Pusztaszabolcs, Dunaújváros - Cece/Simontornya, Dombóvár - Bátaszék, Villány - Mohács, Eger - Szilvásvárad, Miskolc - Tiszaújváros, Miskolc - Tornanádaska, Kisújszállás - Kál-Kápolna, Mátészalka - Záhony, Nyíregyháza - Fehérgyarmat, Mezőhegyes - Újszeged, Mezőhegyes - Battonya és Kunszentmárton - Kiskunfélegyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!