Hírek

2016.09.05. 17:10

Kényszerű elbocsátás

Dunaújváros - Gazda-sági helyzetkép, elbocsá-tások, szociális védelem, gyárműködés, tudomá-nyos előadások.

Pekarek János

Az elnök-vezérigazgató bizakodik: Papírgyári kilátások. Galli Miklós: a piac gazdasági törvényszerűségeit nem szabad figyelmen kívül hagynunk! - ezzel az írással kezdődött huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap, 1991. szeptember 6-án. A lap a Dunapack Rt. elnök-vezérigazgatójától kért interjút.

- Végül is mi az igazság: valóban nyereséges a dunaújvárosi egységük, vagy ellenkezőleg: éppen a veszteségesek közé sorolandó?

- Azt kell mondanom, sajnos, az utóbbi igaz.

A Fejér Megyei Munkaügyi Központ dunaújvárosi irodájához szeptember 2-án jelentették be, hogy a Tűzállóanyag-gyártó Kft. száz dolgozó elbocsátására kényszerül. Az ügyvezető igazgató is köztük lehet.

Többször foglalkoztunk a Junior Cipőgyár helyzetével, a rendeléshiány miatti kényszerlépésekkel, és azok várható következményeivel. Matovics Imre, a gyár igazgatója levélben fordult munkatársaihoz. Mint írta, találtak megoldást a dolgozók szociális védettségére és a gyár működésének fenntartására is.

Városunk ad otthont a jövő héten a Magyar Gyermekorvos és Tüdőgyógyász Társaság gyermekpulmonológiai tudományos ülésének. Két tudományos előadás szerzői dunaújvárosi orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!