Hírek

2014.11.03. 16:05

Jobb Gyula kamatoztatja a vállalkozói tapasztalatait

Kulcs - Nagyot fordult velem a világ. Huszonhat év után elértem, hogy alkalmazott legyek mondja tréfásan Jobb Gyula, akit főállású polgármesterükké választották a kulcsiak október tizenkettedikén.

Körmendi Erzsébet

Jobb Gyula családi vállalkozásaiban dolgozott az utóbbi 16-17 évben. Eddig a maga ura volt – ha szabad így fogalmazni –, és a polgármesterré választással alapjaiban változott meg az élete. – Nagyjából kétezernyolcszáz főnököm lett a következő öt évre. Ez gondolatban okoz egy kis nehézséget, de az igazat megvallva, nagyon élvezem az új kihívást. A vállalkozói szférában szerzett tapasztalataimat kamatoztatni szeretném önkormányzati vonalon is – mondja a település első embere.

Kulcs új polgármestere szerint nagyon jó szakemberekből áll a képviselőtestülete. Három hét alig telt el a választás óta, de már három-négyszer üléseztek. Az SZMSZ-t például az utolsó betűig kivesézték, átdolgozták. Mert a település most megválasztott vezetői új utat akarnak járni, lelkesen vetették bele magukat a munkába. Jobb Gyula szerint nagyon sok kulcsi van, aki tud és akar is tenni lakóhelyéért, meg kell őket keresni, és bevonni a munkába. Kulcs civil szervezetei is meghatározóak, a meglévőket fel kell frissíteni és segíteni újak létrehozásában, bevonni őket a település életébe.

Ám legfontosabb és elsődleges teendőnek a helybéliek bizalmának a visszaszerzését említette. Úgy véli (nem bántva az elődöket): az önkormányzati vezetőknek bizonyítaniuk kell Kulcson. Hatalmas feladatok előtt állnak. Például. Meg kell találni a módját a partfalstabilizálás folytatásának, ami a következő tíz évben nagy erőfeszítéseket igényel. Ugyanis a négy kilométeres partszakasz egytizede készül el, a következő részre is van elnyert pályázati forrás, amihez az önrészt elő kell teremteni. A csatornázás teljes dokumentációját átnézik, hogy a beruházás a lehető legkedvezőbb legyen a lakóknak, és a szóba jöhető legnagyobb területet bevonhassák a közművesítésbe.

Kulcs egykor a Duna-part egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma volt. Az önkormányzatnak mindenképpen meg kell találnia a harmonikus egységet a tetemes méretű üdülőövezet és a belterület között, figyelni mindkét rész igényeire, közben széppé, a turisták számára ismét vonzóvá tenni a települést. A hajóállomás előnyeit mindenképpen ki szeretnék használni, és együttműködni Rácalmással. A polgármester szerint a jó kapcsolat a szomszéd kisvárossal előnyös lehet mindkét félnek. Kulcsnak húzóerőt is jelentene, jó példa arra, hova fejlődhet egy igényes község.

– A polgármesterség küldetés. Elégedetté szeretném tenni a falut, ami nagy kihívás. De merjünk nagyot álmodni! – mondja Jobb Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!