Hírek

2010.06.14. 02:29

Jó hangulatban

Kisapostag, Nagykarácsony - Jeles események voltak a két településen szombaton. Kisapostagon falunapot ültek a lakók, Nagykarácsonyban találkozóra várták az elszármazottakat.Elfogadták a Mikulásfalva építéséhez szükséges településrendezési tervet

Körmendi Erzsébet

A nap egyik fénypontja volt a kitüntetésátadás. Schreiner Béla polgármester örömmel adta át a Díszpolgár címet dr. Szabó László családorvosnak, a Kisapostagért elismeréssel pedig Szabó Sándor munkáját ismerte el a képviselőtestület.

Néptánccal, sanzonokkal, az iskolások és a mazsorettek műsorával, countryval folytatódott a délután. Este koncerttel, utcabállal vezették le a falubeliek az elmúlt hetek árvízi védekezésének feszültségét.

Szombat délután a nagykarácsonyiakon is látszott, meggyötörte őket a tűző nap - a fellépőket sem a színpad előtti székekből, hanem az árnyékból figyelték. A rendezvény erejét azonban nem tudta kiszívni a nap, sőt, egyre inkább megerősödik: idén sokkal többen voltak, mint tavaly, az első Nagy Karácsonyi Találkozón. Scheier Zsolt polgármester szerint tavaly találták ki ezt a rendezvényt, hogy visszacsábítsák - ha csak egy napra is - az elszármazottakat, és tájékoztassák őket a falu fejlődéséről. Ezúttal a Mikulásfalva beruházás eredményeiről számoltak be, jelesül arról, hogy elfogadták a település rendezési tervét, amely utat nyitott a mesefalu építésének. Az egyik Nagykarácsonyból származó vendég, Bückert Rolandné például nagyon jó kezdeményezésnek tartja ezt a találkozót, mindig szívesen látogat vissza gyermekkora falujába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!