Hírek

2010.03.26. 03:27

Játszva nevelni

Dunaújváros - A város és a régió óvodapedagógusai találkozhattak tegnap reggel a Százszorszép óvodában. Délután pedig a Szivárvány ovi mini arborétumát csodálhatták meg a résztvevők. Nagyobb hangsúlyt fektetni a gyakorlati módszerek megismerésére

nincs nev

A Tavaszi Óvodapedagógiai Napok keretében tegnap reggel M. Markovics Éva köszöntötte a Százszorszép óvodába sereglő vendégeket. Az óvodavezető egy idézettel készült, ami jól jellemezte a délelőtt hangulatát: A jó testnevelés egy jól szervezett rendetlenkedés .

Ambrusné Király Márta a Pillangó csoportos kicsikkel együtt tartott mozgásórát. Előkerültek a szalagbotok, labdák, lufik. A foglalkozás keretében azt mutatták be, hogy különféle eszközökkel milyen feladatokat lehet megoldatni a gyerekekkel - az ovisok pedig láthatóan igencsak élvezték, hogy ezúttal ők lehetnek a középpontban.

A Batsányi úton található Duna-parti egységben kiállítást is rendeztek különféle képességfejlesztő eszközökből - ez a kiállítás még ma is látható az óvodában.

A környezetvédelemjegyében telt a tegnap délután a Szivárvány óvodában, ahol egy csodaszép mini arborétumot építget az ovisokkal együtt Kovácsné Lévai Mária és Debreceni Piroska. A gyerekek a növények hajtatásában, ültetésében, gondozásában is nagy örömmel vesznek részt.

Petrovickijné Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi csoportvezetője arról beszélt, hogyan lehet ráhangolni a lakosságot a környezettudatos életvitelre. Hubacsekné Nagy Emília ágazatvezető szerint ebben nagy az óvodák, óvónők szerepe. A gyerekeken keresztül ugyanis jól lehet hatni a családokra is.

Hubacsekné hozzátette: - Az óvónők nagy örömmel vállalnak az e hetiekhez hasonló előadásokat, szívesen mutatják meg egymásnak a tudományukat. S az elmélet mellett szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni a gyakorlati módszerek megismerésére, továbbadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!