Hírek

2016.02.17. 15:41

Influenzavírusok garázdálkodnak - Főleg a gyerekek és a fiatalok betegedtek meg eddig

Súlyosbodik az influenza-járvány: kétféle vírust találtak. Egy megyei óvodában sok a beteg.

DH-információ

Tovább terjed az influenza a megyében - áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának legfrissebb jelentésében. 2016. február 8. és február 14. között 1795 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Fejérben. Ez az előző hetinél 37,9 százalékkal több. A százezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány 429,8 százezrelék volt: a járványos küszöbérték közel háromszorosa!

A legtöbb a beteg Székesfehérváron és környékén, ezután Dunaújváros és Sárbogárd vidéke következik, majd Mór és környéke. A megbetegedések aránya az utóbbi hat hétben folyamatosan emelkedett. Az influenza-aktivitás még a mérsékelt tartományban van, de közelít a magas tartományhoz.

Eddig egy óvodából érkezett bejelentés a betegség halmozódásáról: a gyerekek fele betegedett meg. Az összes beteg 35,7 százaléka 0-14 éves, 37,7 százaléka 15-34, 20 százaléka 35-59, 6,6 százaléka 60 éves vagy idősebb. Eddig influenza A és B vírust igazoltak az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!