Hírek

2014.01.29. 14:20

Hóeltakarítás Dunaújvárosban

Dunaújváros – Az idei téli szezonban már a DVG Zrt. felel az önkormányzat által kezelt utak, utcák síkosságmentesítéséért.

Szabó Szabolcs

 

Mádai Balázs, DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója

Az utóbbi egy hétben megérkezett az igazi tél, így bőven akadt dolguk a hóeltakarításban és síkosságmentesítésben érdekelt cégeknek. A helyi önkormányzat által kezelt utak, utcák, járdák takarításáért az idei téli szezonban a DVG Zrt. felel. Lapunknak adott korábbi interjújában a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, a korábbi évekhez képest érdemi változást kívánnak elérni a hóeltakarítás és síkosságmentesítés terén.

Mint a lapunknak adott beszámolóból kiderült, a cég több nagy teljesítményű járművel gyarapította az állományt, valamint új technológiák alkalmazásával készült a hideg napokra.Bár a tavaly március közepén tapasztalt, valóban extrém téli időjáráshoz hasonló körülmények még nem vizsgáztatták az új rendszert, azért pár havas napon már idén is túl vannak a szakemberek.

– Bár a tél első fele enyhe időt hozott, azért várható volt, hogy előbb-utóbb azért szükség lesz a szervezett beavatkozásra. A múlt heti, viszonylag intenzív havazás után e héten szerdán hajnalban ismét 2-3 centiméter friss hó hullott térségünkben, így négy nagy teljesítményű géppel és négy kisebb, a járdák, alsóbb rendű útszakaszok tiszításánál használatos járművel kezdtük meg a munkát. A szabályoknak megfelelően első ízben az önkormányzat kezelésébe tartozó főútvonalakat tisztítottuk, majd fokozatossan átcsoportosítottuk erőinket a mellékutcákra.

Négy nagy, négy kisebb teljesítményű munkagépet vet be a havas napokon a DVG Zrt. Az állományt még kiegészíti két nagy teljesítményű mezőgazdasági jármű, amelyet hólapáttal szereltek fel. Havazás idején először a főbb útvonalakat tisztítják meg, majd fokozatosan térnek rá a mellékutakra

Fontos kiemelni, hogy a cég csak az önkormányzat kezelésében lévő útszakaszokért, járdákért felel, de eddig is sok segítséget nyújtottunk a társasházak kezelésében található járdákon, utakon. A téli időszak előtt 500 tonna sót, érdesítő anyagot halmoztunk fel, megfelelő raktári körülmények között. Bízunk benne, hogy e készlettel sikerül megoldani a téli munkákat, ám ha kell feltöltjük a készleteket, hiszen a legfontosabb, hogy az önkormányzat kezelésében lévő útszakaszok járhatóak legyenek. A már említett munkagépek mellett, szerdán is 82 fő dolgozott a városban.

A vállalat alkalmazottai mellett a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai is segítenek – fogalmazott lapunknak Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök- vezérigazgatója, aki kiemelte a téli időszakban folyamatos ügyeleti rendszerben dolgoznak a cég szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!