Hírek

2017.02.11. 06:57

Jót tett mindenkivel, ez lett a végzete (Frissítve)

Erőszakos halált halt egy idős férfi pénteken este Perkátán. A Perkátaiak döbbenten állnak a haláleset előtt, mivel Béla bácsi volt az, aki mindenkinek segített. Most pedig halott.

Balla Tibor

A szomszédok és Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs is úgy tudja, késszúrás vetett véget a segítő életnek. Béla bácsi ugyanis rendkívül aktív, életerős ember volt, fizikailag és szellemileg is friss. Segítette a nehéz sorsúakat, az idős, nehezen közlekedő falubelieket elvitte kórházba kis piros autójával, postára járt, saját, és élettársa gyermekét is segítette, és persze kölcsön is adott, mivel neki rendszeres nyugdíja volt, így kiegyensúlyozott anyagi helyzetben élhetett. Élettársa kicsit zsörtölődött is vele, hogy miért ad kölcsön, mondta is neki, hogy: Béla, egyszer ezért vernek majd fejbe minket.

Fotó: police.hu

A rendőrségi közleményben mindössze annyi áll: A rendelkezésre álló adatok alapján 2017. február 10-én a késő esti órákban Perkátán egy családi ház udvarán holtan találtak egy 85 éves férfit. A helyszíni és halottszemle adatai szerint a férfi halálát idegenkezűség okozta. A rendőrök az elsődleges eljárási cselekményeket megkezdték. A haláleset körülményeit a nyomozó hatóság szakértő bevonásával vizsgálja.

A helybéliek azonban tudni vélik, ki lehetett az elkövető, úgy gondolják, ugyanabban az utcában lakik, és tartozott is az áldozatnak. A tények is erre utalnak, ugyanis a ház, az utcaszinthez képest magasabban van, mintegy tíz, tizenöt lépcsőfok vezet fel a bejárathoz a kaputól. Az idős férfi lement kinyitni a kaput, vélhetően ismerős csengetett. Majd az élettársa már csak azt hallotta, hogy kiabál, hogy hívja a mentőket, mert megsebesült. Amikor meglátta, ő szólt neki, hogy: Béla, te vérzel! Az áldozat nem érezhette súlyosnak a sebesülését, valamiért még visszaindult a kapuhoz, talán be akarta zárni, vagy éppen a mentőknek kinyitni, de az utolsó pár lépcsőfokot már nem tudta megtenni, legurult a lépcsőn.

A szemben lévő házak egyikében is volt, akinek gyanús volt, hogy este fény van Béla bácsi udvarán, de mire kiért, már hallotta, hogy az élettárs hívja a 112-őt. A Perkáta viszonylag eldugott részén fekvő utcában szombaton ottjártunkkor rendőrautó és a polgárőrök autója állt készenlétben. Az ott lakók azt mondják, sok helyre betörtek már az utcában, és két tűzesetre is visszaemlékeznek. A polgármester szerint az utóbbi időben csökkent a betörések száma. A lakók viszont nyugtalanok és értetlenül állnak az eset előtt.

Frissítés:

A rendőrök néhány órán belül elfogták a férft. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 20 éves S. László ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bűncselekmény áldozata lett egy 85 éves férfi 2017. február 10-én este Perkátán. A rendelkezésre álló adatok szerint az idős férfi halálát idegenkezűség okozta. A helyszínre érkező rendőrök azonnal megkezdték az elsődleges eljárási cselekményeket, majd néhány óra leforgása alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. Ezt követően a férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!