Hírek

2016.08.25. 17:10

Fürödni tilos! Nem ajánlatos bemenni a vízbe

Megerősítette a Dunaújvárosi Járási Hivatal tájékoztatását az önkormányzat sajtóreferense. Egyelőre tilos fürödni a szabad strandon.

Balla Tibor

" Mint ahogyan az a Dunaújvárosi Járási Hivatal tájékoztatásában szerepel, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának Laboratóriumi Decentruma megállapította, hogy a szabad strand fürdővize nem megfelelő minőségű, a vizsgálati eredmények kifogásolt értéket mutattak. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a strandfürdőzés ilyen körülmények között bakteriális fertőzést, egészségkárosodást okozhat. A szakemberek kérnek mindenkit, hogy a saját egészségének megőrzése érdekében ideiglenesen kerülje a szabad strand vizének használatát a további tájékoztatásig."

A DVG Zrt. munkatársai már kihelyezték a figyelmeztető, tiltó táblákat a szabad strand területén  Fotó: Ady Géza

"A szabad strandot üzemeltető DVG Zrt. rövid időn belül tájékoztató táblákat helyezett ki a helyszínen, és megtesz mindent annak érdekében, hogy a strand mielőbb a fürdőzőké lehessen újra. Mindazonáltal várják a napozni vágyókat és a büfék is nyitva vannak. Kérjük a lakosság megértését!" - így szól a tájékoztatás.

Dózsáné dr. Sasvári Ildikó járási tiszti főorvos lapunk kérdésére elmondta, hogy rendszeresen figyelemmel kísérik a strandolásra, fürdésre használt természetes vizek vízmintáit, erre jogszabály is kötelezi őket. A vízmintavételi ütemterv szerint a szezon előtt vesznek mintát, majd ha nincs kirívó érték, akkor havonta ismétlik. E hét hétfőjén olyan baktérium elszaporodást mutatott ki a vizsgálat, hogy be kellett szüntetni a strandolást, mert egészségkárosodást okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!