Hírek

2017.03.26. 20:55

Egykor az NDK-ban dolgoztak

Kirándulással egybekötött vetített képes előadásra invitálta a tagokat az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete Dunaújvárosba szombatra.

Balla Tibor

A nosztalgikus találkozó résztvevői délelőtt találkoztak a mozi előtti téren, majd megtekintették a Duna-partot és a régi városrészt. Délben a Bartók kamaraszínházban tettek látogatást, betekintve a kulisszák mögé is.

Pénzes Z. Ferenc az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesületének elnöke a feleségét is ott ismerte meg
Fotó: Ady Géza

Persze a nap fő attrakciója a délutáni vetített képes előadás volt az NDK-s évekből és az egyesület életéből a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében. Erről az arra járók is sejthettek valamit, hiszen a ház előtt egy 1966-os gyártású oldtimer Volga gépkocsi állt, az egyik résztvevő tulajdona. Képeken aztán rengeteg retró járművel találkozhattak, egymást követték a Trabantok, Wartburgok, Barkaszok és persze az MZ-k. Az idén kilenc esztendős egyesület rendezvényén részt vett és felszólalt természetesen az elnök, Pénzes Z. Ferenc, és a titkár Gergely Márta is, előrebocsátva, hogy május végére egy nagy, országos találkozót szerveznek Hajdúszoboszlóra. Ezeken a rendezvényeken 3-400 résztvevő is meg szokott jelenni a tagok közül.

 

Dunaújvárosban sincs szégyenkezni való, hiszen az MMK földszinti színháztermében a kezdés után már nemigen akadt ülőhely. Aminek a tagok különösen örültek, a résztvevők közel fele először vett részt ilyen nosztalgikus találkozón.

Elénekelték az egyesület indulóját, és Bobák János vezényletével idézték elő az emlékeket a filmbejátszások témái mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!