Hírek

2014.06.13. 19:20

Búcsú: az utolsó csengetés

Dunaújváros - A 2013/2014-es tanév utolsó napján elbúcsúztak iskolájuktól a végzős nyolcadikos diákok.

Az utolsó hivatalos tanítási óra végén pénteken kora délután kitört a nyári vakáció a közoktatási intézményekben. Az általános iskolák többségében péntek délután búcsúztatták el a végzős nyolcadikos diákokat, akik a következő tanévet már a középiskolában kezdhetik meg.

A feladatok sora ezzel azonban még nem zárult le, hiszen a Dunaújvárosi Tankerület oktatási intézményeiben a jövő héten tartják az évzáró ünnepségeket és ekkor vehetik kézbe az évvégi bizonyítványukat is a tanulók.

Középfokon a jövő héten hétfőn kezdődnek meg a középfokú szóbeli érettségik.

A felsőoktatásban pedig javában zajlik a vizsgaidőszak.

A Dunaújvárosi Főiskolán pedig június 10-től tehetnek záróvizsgát a végzős hallgatók.

A ballagások párhuzamos rendezése, az időhiány, plusz a lapzárta szorító kötelmei miatt sajnos az idei évben sem tudtunk ott lenni minden ballagáson, így összeállításunk sem lehet teljes. Ám reméljük, sikerül átadni mindazt a hangulatot és üzenetet, amellyel az intézmények útnak indították a végzős, középiskolába készülő diákokat. A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornaterme zsúfolásig megtelt a ballagók fogadására. Az utolsó csengetés és az záró osztályfőnöki óra után iskolájuktól is elköszöntek a diákok.Az intézmény hagyományainak megfelelően a távozó nyolcadikos nyomába lépő hetedikesek búcsúztatták a végzősöket.

Az ünnepi műsorban számos remek számmal szerepelt az iskola kórusai is, amelyet a tanári kar zenekar is erősített. Vastaps fogadta a kórussal előadott feldolgozásokat is.Természetesen tetszetős produkcióval köszöntek el iskolájuktól a nyolcadikosok is. Nem feledve az elmúlt nyolc esztendő kisebb és nagyobb csínytevéseit sem. Példák sorával most nem hozakodnánk elő, ám volt olyan osztálykirándulás, amelyen a tanári karnak kijárási tilalmat kellett elrendelnie. A diákcsínyek mellett természetesen számtalan szép emlék is rögzült és a ballagok bizonyára nem felejtik majd iskolájuk barátságos, támogató hangulatát.Meghitt pillanatoknak lehettünk tanúi a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolában is, ahol szintén a hetedikes diákok műsora köszöntötte és búcsúztatta a felsőbb évfolyam diákságát. A műsorkészítők Kiss Kálmán Szonett ballagoknak című versével is búcsúztak.

A szomszédos Móricz Zsigmond Általános Iskolában az utolsó csengetést követően végigjárták az intézményt a végzősök, akik tanáraik tanácsait is eltehették tarisznyájukba.Csakúgy, mint a búcsúzó diáktársaik.Az intézmények vezetői és a pedagógusok arra buzdították a kamaszkorba lépő ifjakat, hogy éljenek azzal a tudással, amelyet az utóbbi nyolc évben megszereztek és legyenek büszkék iskolájukra. A következő években, évtizedekben pedig találják meg azt az utat, amely számukra boldog családi életet és sikeres munkavállalást jelent. Remélhetően a diákok majd megfogadják tanáraik tanácsait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!