Hírek

2011.09.20. 02:29

Bringa után gyalog

Dunaújváros - Idén hatvan éves Dunaújváros, ebből az alkalomból hatpróbát szervezett az ifjúsági- és sportiroda. Szombaton minimum százötven résztvevőt várnak a gyalogtúrára.

Szigeti Sándor

- Az önkormányzat ezzel is szeretne tisztelegni a város hatvan éves fennállása előtt - tájékoztatta lapunkat Németh Tünde, a dunaújvárosi önkormányzat szóvivője.

A 2011-es évben közel kétszázan - egészen pontosan százkilencvennégyen - csatlakoztak a felhíváshoz városszerte. Az első részt a Bringatúrával teljesíthették a próbázók. A most szombati gyalogtúra a második állomás. Októberben futás, majd vizespróba, novemberben várhatóan ügyességi próba következik. Az egész éves programsorozat záró akkordjaként pedig jeges próbát is tartanak majd november végén.

Ami a legfontosabb! A most szombati gyalogtúrára reggel kilenc és tíz óra között várják a jelentkezőket a Városháza térre. A regisztráció után a következő állomáshelyeket kell felkeresniük a túrázóknak: a vízisporttelep csónakháza, a parázs-varázs grillparty főhelyszínén lévő úgynevezett kutyaúsztató (ahol versenyek idején a motorcsónakokat engedik le az öböl vizére), az alsó Duna-part, a Horgász Büfé, a révállomás, a szabadstrand, az Üdülő sor, az óvárosban a római katolikus templom környéke és a Kálvária, valamint a felső Duna-part.

Akinek nem lenne meg kapásból minden helyszín, annak sem kell izgulnia: a résztvevők részletes térképet kapnak, az egyes állomáshelyeket pedig jól látható számokkal jelzik, ahol önkéntesek várják a túrázókat. Az állomáshelyeket egyébként ki-ki tetszése szerinti sorrendben keresheti fel. Akik a Bringatúrát már teljesítették, azok regisztrációs lapot kapnak. A szervezők egyébként azokat is nagy szeretettel várják, akik a Bringatúrát kihagyták. Sőt, arra számítanak, hogy családok, baráti társaságok, iskolák közösen vágnak neki ennek a különleges, jubileumi városi gyalogtúrának.

A jó időt megrendelték most szombatra, a többi már csak a túrázókon múlik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!