Hírek

2017.03.06. 18:45

25 éve írtuk - Bajok a cipőgyárban: Dunaújvárosi Foglalkoztatási Társaság lesz?

Dunaújváros - Cipő-gyári bajok, egészségügyi tüntetés, dráguló tej, béremelés a vasműben, foglalkoztatási társaság.

Pekarek János

Tavaly kezdődtek a bajok a cipőgyárban - írta huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap címoldalas tudósításában. - Pontosabban az ősszel, amikor, ha rövid időre is, de le kellett állniuk, mert nem tudtak munkát adni az embereknek. Számolni lehetett, mint ilyen helyzetekben mindenütt, elbocsátásokkal, a gyárkapu bezárásával. Most viszont éppen az ellenkezője az igaz: nagyon sok a munka, alig győzik a cipőgyáriak.

Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete az ágazati alkalmazottak megszégyenítően alacsony bérei, az egészségügy romló működési feltételei miatt Budapesten demonstrációt szervezett 1992. március 7-re. Dunaújvárosból száznál is többen vesznek részt a fővárosi tüntetésen.

A hét elején több üzletben tapasztaltuk, hogy egyéb más élelmiszerek mellett megdrágult a korábban fix áras, 2,8 százalékos zsírtartalmú tej is. Így búcsút mondhattunk a 21 forintos tejnek.

Több mint egyhónapos vita után végre megállapodtak a vasmű és az érdekvédelmi szervezetek vezetői a bérfejlesztésről. Ennek megfelelően minden gazdasági társaságnál 20 százalékkal kell növelni az átlagbéreket.

Hamarosan megalakul városunkban az önkormányzat, az érdekképviseleti fórum és a munkáltatókat tömörítő gazdasági kamara részvételével a Dunaújvárosi Foglalkoztatási Társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!