Hírek

2014.11.09. 15:25

A tudomány mindenkié - Hétfőn kezdődik a főiskola tudományos-ismeretterjesztő sorozata

Dunaújváros - Ismét jelentkezik a helyi főiskola Tudományos Hete. Tudásbővítés számtalan lépésben.

Szabó Szabolcs

Látványos hanghullámos kísérlettel és rendhagyó fizika órával kezdődik ma reggel 9-kor a Dunaújvárosi Főiskola hagyományos tudományos különkiadása, mely jelentős tudományterületeket felölelve komolyan, és egyben szórakoztató módon hozza közel a fiatalokhoz a tudomány izgalmas, mindig megújuló világát.

Petrik Anett, a DF kommunikációs központjának vezetője lapunknak elmondta, az első napot azonnal három konferenciával indítja a főiskola. Délelőtt Dr. András István rektor nyitja meg az Innováció és Tudomány című konferenciát, valamint az egyhetes rendezvénysorozatot. Délután a Műszaki, valamint a Természettudományi és Környezetvédelmi Konferenciával folytatódik az eseménysorozat. A hét többi napján sem lesz hiány a konferenciákból, hiszen kedden a Tehetséggondozás a felsőoktatásban, az Interkulturális valamint a Tanárképző Konferencia, szerdán Társadalomtudományi és a TDK, csütörtökön pedig az IKT (Informatika Korszerű Technikái) Konferencia várja az érdeklődőket.

Fotó: Ady Géza

Sőt! Az egyhetes programsorozat kiemelt eseménye lesz a Kutatók Éjszakája rendezvény szerdán este, ahol többek között mágneses levitációval, agyhullámokkal vezérelt robotszimulációval, mobiltelefonnal vezérelt autóval, tésztahíd építő versennyel, interaktív sminkszobával kápráztatja el a Műszaki, az Informatikai és a Társadalomtudományi Intézet a kíváncsi látogatókat.

Mindemellett elgondolkodtató vetélkedő is színesíti a programot Innovációs Készségek Versenye címmel.

A november 10-14. között zajló Tudományos hét részletes programja megtalálható a www.duf.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!