Hírek

2010.03.06. 03:29

A négy vándor elűzte a hideget

Baracs - Virágmagokat ültettek a baracsi óvodások, és előadták azt a mesejátékot is, amellyel a tegnapi projektzáró télbúcsúztatóra készültek hetek óta.

Körmendi Erzsébet

A gyerekek munkával kezdték a napot: gyógynövény- és egynyári virágmagokat ültettek virágládákba, valamint elduggatták azokat a jácint- és tulipánhagymákat is, amelyeket otthonról hoztak, hogy szép virágos legyen az intézmény környéke.

A dolgos percek után jólesett a pihenés a kicsiknek. Hasznosan teltek a kikapcsolódás pillanatai, ugyanis előadták azokat az télűző, alakoskodó játékokat, amelyekkel hetek óta készültek erre a nagy napra. Remekül sikerült például a tehén-alakoskodásuk, amely rituális játéknak is beillett. A tavaszi munkákat, a szántást, búzavetést imitálták, mégpedig népi ruhákban, és az ősi kézműves eszközökkel.

A gyerekek fáradhatatlanságát jelzi, hogy biosüteményt is gyúrtak rozslisztből, almából, és különféle magvakból, ami a játék alatt szépen megsült a konyhán. Az előadás végén készítettek mellé vitaminsalátát is.

A gyerekeknek tetszenek azok a természetről, állatokról szóló könyvek, amelyeket szintén a pályázaton nyert pénzből kaptak. Rajzkiállítás is nyílt a program keretében - az óvodások a madarak téli etetéséről, és a tavasz kezedetéről készített alkotásai díszítik az intézmény falait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!