Hírek

2017.08.17. 15:55

Térségi programok az augusztális idején

A város környéki településeken élők is számos helyi és környékbeli esemény közül választhatnak.

DH-összeállítás

Adony

Adonyban már szombaton kezdetét veszi a városnapi eseménysorozat. Este nyolc órakor előzenekart követően lép színpadra a Müller Péter Sziámi And Friends együttes, majd hajnalig tartó utcabállal zárul a nap. Huszadikán 19 órakor a Gyöngyvirág Női Kar előadásával hangolódhatnak a kilátogatók, majd Ronyecz Péter polgármester ünnepi kenyérszegésével és a Rosmarin Tánccsoport előadásával folytatódik a program. A 21 órakor kezdődő tűzijáték előtt az Áldás együttes ad koncertet. A programok helyszíne a patinás kastélypark lesz.

Baracs

Falunapot rendeznek a hétvégén a baracsiak, ahol már 18-án, pénteken 19 órai kezdettel Baracs vezér szobrának megkoszorúzásával és a Magyar Rock Dalszínház "Anconai szerelmesek" című musical előadásával kezdődnek a programok. A szombati folytatásban 8-13-ig a baracsi tavon sárkányhajó versennyel kezdődik a nap, majd 16 órától új helyszínen, a Baracs parkban Fagyibohócok szórakoztatják a gyerekeket. 17 órakor az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra, majd 18 órától köszöntő és közösségi díjátadások teszik ünnepélyessé a pillanatokat. 19.15-től ismét a szórakozásé a főszerep, amelyben Dér Heni, a Baracs Néptáncegyüttes, tűzijáték és 21.30-tól a Romantik együttes színesíti a baracsiak falunapi eseményeit.

Daruszentmiklós

Államalapításunk évfordulója alkalmából augusztus 19-én a Barátságházba várják a falu apraja-nagyját, ahol reggel 9-kor megnyitó beszédet mond Rauf Norbert polgármester. Kultúrműsor után az elmaradhatatlan kenyérszegésen a sor, végül terménykiállítás nyílik, ahova egész nap várják az érdeklődőket.

Előszállás

Augusztus 20-án a művelődési ház ad otthont az államalapítási ünnepségnek. Délután négy órakor eredményt hirdetnek a kenyérsütő-versenyen részt vevők között, valamint előszállási polgárrá fogadják a nemrégiben született gyermekeket.

Vargáné Kaiser Katalin polgármester mondott ünnepi köszöntőt a tavalyi új kenyér ünnepén Fotó: HL

Kisapostag

Érdekes programnak ígérkezik az augusztus 20-án 13.30-kor kezdődő rendezvény, aminek az evangélikus templom ad helyet. Dr. Fehér András koronakutató A szent korona és az élő világ címmel tart előadást.

Kulcs

A hagyományokhoz híven idén is a hajóállomáson gyűlnek össze a kulcsiak augusztus 20-a alkalmából. Kenyérszentelés az első a programok sorában (11.45 óra), majd a csónakok megáldása után KUPAC túra indul Lórévig. Amíg az evezősök visszaérnek, a kicsik ügyességi játékokban vehetnek részt, és persze nem maradhat el a halászlé és a zsíroskenyér sem. A túrázók visszaérkezése után 16 órakor az önkormányzat jóvoltából gulyáspartira invitálják a résztvevőket, végül az '56-os emlékparkban tűzijátékkal zárul a nap 21 órakor.

Mezőfalva

Augusztus 19-én 16.30-tól a Piac téri kápolnánál kezdődnek az államalapításunk évfordulójára szervezett programok. A folytatásban a ligetben lecsófesztivál, botos bemutató, néptáncos fellépés, nótaest, tűzijáték és utcabál teszi teljessé az ünnepi programokat a településen.

Nagykarácsony

Az ünnepség a második világháborús emlékműnél kezdődik augusztus 20-án délután két órakor, ahol Kovács István dunaújvárosi parókus kenyérszentelését követően kitüntetések átadásával folytatódik az esemény. Végül a nagykarácsonyi újszülöttek köszöntése, oklevelek átadása zárja a programot.

Nagyvenyim

Vasárnap, augusztus 20-án, 11 órakor a Szent Bernát Arborétumban az Aranydaru Dalkör és a Nagyvenyimi Táncegyüttes műsora ad ünnepi keretet az új kenyér megszegésére.

Perkáta

Augusztus 20-án, a szentmisét követően a templomkertben kezdődik az új kenyér kínálása. A Perkátai Egyházközség szervezésében lovas felvonulás indul délelőtt kilenc órakor, amely során a hagyományőrző lovasok az egész falut bejárják és megkínálnak mindenkit a felszentelt kenyérből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!