Hírek

2017.08.06. 14:30

Településünnep: hetven éve önálló község Nagyvenyim

Párját ritkító ünnepi élményekben volt részük a nagyvenyimieknek szombaton: jubileumi képviselő-testületi ülés, díjak átadása, mesterségek fájának állítása és avatása, partneri üdvözletek, baráti gesztusok, pazar műsor és kikapcsolódási lehetőségek sora, ízes gasztronómiai felhozatal, kiváló hangulat.

Körmendi Erzsébet

A település önállóvá válásának hetvenedik jubileumát falunappal tette emlékezetessé Nagyvenyim önkormányzata. Az ünnepi képviselő-testületi ülést nagyon sokan megtisztelték jelenlétükkel. Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntötte dr. Galambos Dénest, a 4-es számú választókerület parlamenti képviselőjét, dr. Kovács Pétert, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetőjét, Anton Kerlét, Altomünster polgármesterét, Fekete PP Jánost, az erdélyi partnertelepülés képviselőjét, valamint mások mellett Dunaújváros rendőrkapitányát, katasztrófavédelmi vezetőjét, a település korábbi elöljáróit, a térségi polgármestertársakat, az egyházak vezetőit, a helyi civil szervezetek vezetőit, tagjait, a nagyközség polgárait.

Kicsattanó volt a jókedv a közel negyven fokos hőség ellenére is

A jubileum apropóján visszatekintett a település elmúlt évtizedeire, szólt a jelen kihívásairól, amelyekre jól kell reagálniuk, mert ezeken múlik a jövő. A stratégiai gondolkodás és a közösségi erő fontosságát hangsúlyozta a település első embere, aki szólt arról, hol tart most és milyen irányt követ, milyen fejlesztésekkel gazdagodik a település. Köszönetet mondott a községért dolgozó polgároknak, vállalkozóknak az önzetlen segítségért.

Szállt a hatalmas szappanbuborék

A települést bemutató kisfilm megtekintése után dr. Galambos Dénes elmondta, 2019-ben készülnek az Altomünsterrel közös partnerkapcsolat 25 éves évfordulójának megünneplésére, az egeresi partnerség pedig jövőre lesz 15 éves. Méltatta lakóhelye eddigi eredményeit, és előre tekintett: közel egymilliárd forint fejlesztési forrás érkezik Nagyvenyimre ebben a választási ciklusban.

MC Hawer és Tekknő mulatós nótáival pazar hangulatot varázsolt a ligetbe

Ősszel elkezdődik a Dunaújvárost Sárbogárddal összekötő és a községen átmenő út felújítása, 12 milliárd forintból logisztikai központot alakíthatnak ki a község határában, amelynek gazdaságélénkítő szerepére számít, megújul a mélykúti szociális épület, az iskola eszközállománya 70 millió forintból gyarapodik. Rauf Pál nyugalmazott polgármester a múltidézés mellett jókívánságait fejezte ki, mint mondta zárszavában: az önkormányzat mindenkori vezetőinek azt kívánta, hassa át a fény, derű, tenniakarás fiatalos szelleme. "Szép jövőt Nagyvenyim!" Anton Kerle és Fekete PP István üdvözlő gondolatai után átadták a település elismeréseit.

Nagyvenyim kitüntetettjei hátsó sor: Czékman Lászlóné, Kiss Péter, Sóti Istvánné, dr. Galambos Dénes. Elöl: Bozai Józsefné, Bata Józsefné és Komjátiné Mádl Margit

Nagyvenyim Díszpolgára kitüntetéssel ismerték el Komjátiné Mádl Margit címzetes főjegyző és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő tevékenységét, Nagyvenyimért díjat vehetett át Sóti Istvánné, a nyugdíjasklub kirándulásszervezője. Nagyvenyim Közszolgálatáért elismerésben részesítette a képviselő-testület Bata Józsefné és Kiss Péter pedagógust, Bozai Józsefnét, az óvoda szakácsnőjét és Czékman Lászlóné dajkát.

Bajor népviseletbe öltözött lányok kínálták a hideg hűsítőt

Nagyvenyimre és a barátságra emelték korsójukat a mesterségek fájának ünnepélyes felállítása után

Az ünnepi képviselő-testületi ülés után a ligetbe vonultak át a résztvevők, és nagy tapssal üdvözélték az altomünsteri táncosokat, akik a fúvósok diktálta ritmusra hozták a parkba a bajor partnertelepülés ajándékát, az új mesterségek fáját, amit aztán ünnepélyes keretek között állítottak helyére, hogy fémjelezze az arra járóknak a települések és lakói között kialakult szoros barátságot. Nagyvenyim kő- és virágágyás kialakításával viszonozta az ajándékot - az elöljárók és a partnerkapcsolatban munkálkodók bajor sörrel koccintottak a partnerségre és a települési jubileumra. Majd elkezdődött a ligetben a színvonalas színpadi műsorokkal színesített falunap, a község hetvenedik születésnapi bulija, amelyet délután polgármesteri köszöntő és falutorta tett még emlékezetesebbé.

Törökné Pataki Anna

Póla Imréné

Ságodi Sándorné


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!