Hírek

2017.06.25. 16:22

Villám csapott egy dunaújvárosi lakóházba

A gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt nagyobb baj vasárnap este a Bocskai utca 2-es számú házban, ahová a viharban belecsapott a villám a tetőszerkezetbe.

Balla Tibor

Szinte azonnal azután észrevették a lakók a bajt, hogy a villám belecsapott a négyemeletes lakóház tetőszerkezetébe, és értesítették a tűzoltókat. Az egyik szomszéd addig is kimászott a tetőre és a lakásukból kivezetett tömlővel elkezdte oltani a tüzet.

A helyszínre a Dunaújvárosi Hivatásos tűzoltóság két járművét, Paksról az emelőkosaras szert, és egy solti tűzoltóautót riasztottak, összesen 18 tűzoltó dolgozott egyszerre a helyszínen. Megérkezésük után a tűzoltók megbontották a cserépfedésű tetőzetet, és megkezdték az oltást kis mennyiségű, szórt vízzel oltották, hűtötték a szerkezetet - tudtuk meg Orosz Csaba alezredestől a dunaújvárosi tűzoltóparancsnoktól. Mint elmondta, erre azért van szükség, hogy az oltás közben minél kisebb kárt okozzanak az alatta lévő négy lakásban, és a pincében. A lépcsőházból 34 felnőttet és öt gyermeket kísértek ki a lánglovagok. Ezt az azonnali protokoll indokolja, mivel nem tudták azonnal milyen kiterjedésű a tűz, ami lánggal égett. A lakók biztonsága érdekében mindenképpen ki kell ilyen esetben hozni őket. Bár az esethez mentőt is riasztottak, személyi sérülés szerencsére nem történt. A helyszínt a rendőrség munkatársai és a polgárőrök biztosították. Az intézkedés idejére a Bocskai utca érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Ottjártunkkor a kora esti órákban már csak gőzölgéseket, kisebb füstöket láttak a lánglovagok. Nem sokkal később a lakókat a harmadik emeletig visszaengedték a lakásokba, de a tetőtéri szintre csak később mehettek be a lakók, ők is csak annyi időre, hogy a legszükségesebbeket magukhoz vegyék.

Furcsa fintora a sorsnak, hogy az ügyeletes tűzoltók délelőtt az egyik kollégájuk házához vonultak oltani Baracsra a villámcsapás után. Meg nem erősített információnk szerint a Bocskai utcai házról egy korábbi felújítás során eltávolították a villámhárítót és utána nem szereltek újat.

 

Az esettel kapcsolatban június 26-án délelőtt Cserna Gábor polgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!