Hírek

2017.06.01. 18:31

A polgármester szerint (is) sikeres volt a családi hétvége

DUNAÚJVÁROS Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón értékelte a mögöttünk hagyott mozgalmas hétvégét, illetve a programokat.

Körmendi Erzsébet

- A tizenharmadik alkalommal megrendezett családi hétvége tapasztalatom szerint is a város legnépszerűbb rendezvénye, amelynek megrendezéséhez az önkormányzat 15 millió forinttal járult hozzá - kezdte mondandóját Cserna Gábor, majd részletesen kitért minden programra.

Koncertekkel kezdődött a Parázs Varázs családi hétvége pénteken. A nézőszám megdöntött minden eddigi rekordot az Edda-koncerten, felülmúlta a mostanáig helyi nézőszámcsúcsot tartó Holligans-t is, olyan sokan látogattak le a Duna-partra azon az estén. Népszerűség vonatkozásában a városi grillparti évek óta dobogós, napok alatt elfogytak az asztalok. Ha csak az asztalokhoz kiadott padok férőhelyszámát nézzük, akkor is legalább háromezren bográcsoztak a Parázs Varázson. Nem tévesztés a bográcsozás, hiszen a különleges pácban elkészített változatos sült húsok, zöldségek mellett voltak, akik a pörkölt, sőt a halászlé főzése mellett tették le a voksukat.

Kiss András (j), a helyi Tourinform Kft. új ügyvezető igazgatója nyújtotta át Cserna Gábor polgármesternek az Országos Városmarketing Gyémánt Díj oklevelet, amelyet a város kenyere akcióval érdemelt ki Dunaújváros Fotó: Zsedrovits Enikő

- Megállapíthattuk a zsűri tagjaival közösen, hogy egyre színvonalasabb a gasztronómiához való hozzáállás - emelte ki a városvezető. Külön pikantériája volt a rendezvénynek, hogy az újraélesztési rekordkísérlet is a Parázs Varázson fejeződött be szombaton délután. Cserna Gábor megköszönte a szervezésben és lebonyolításban közreműködők odaadó munkáját, a támogatók közreműködését, majd kifejtette a gyermeknappal, ezerlámpással kapcsolatos elismerő gondolatait is.

A tájékoztató zárásaként bejelentette: a város kenyere kezdeményezés jóvoltából Dunaújváros ismét elnyerte a Magyar Marketing Szövetség által alapított Országos Városmarketing Díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!