Hírek

2017.06.30. 17:30

Kívül-belül megújul a Makk Marci

Nyár végére teljesen megújul a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde.

Balla Tibor

Európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból, mintegy 296,26 millió forintból valósul meg a bölcsőde-fejlesztés, amelyet a hónap elején kezdtek meg a DVG Zrt. munkatársai. Eredetileg úgy volt, hogy a Dunaújvárosi Óvoda intézményeiben fogadják a gyerekeket a felújítás idejére, de sok szülő el tudta helyezni gyermekét, így meg tudják oldani az átalakítást.

Sztankovics László önkormányzati képviselő Fotó: Zsedrovits Enikő

A 134-es bölcsődei létszám a szülők együttműködésének köszönhetően 77-re csökkent, ennyi gyermeket pedig már el tudtak helyezni a bölcsődék igazgatóságának többi intézményében. Nem csak a gyerekeknek kellett kiköltözniük a felújítás idejére, a bútoroknak is helyet kellett találniuk. Ebben a birkózóegyesület segített, úgy, hogy a birkózócentrumban, az egykori Kőrösi iskola két termében adtak helyet a bútoroknak.

A munkálatok során felújítják a csaknem harmincéves bölcsőde épületének homlokzatát, a tetőszerkezetet, a padlóburkolatot, új ablakokat és ajtókat is kap a kisdedóvó. Mindemellett akadálymentesítik a közlekedést, gondolva a mozgáskorlátozottakra, valamint a gépészeti rendszereket is korszerűsítik. A támogatásból lehetőség van a bölcsőde eszközparkjának felújítására is, ennek köszönhetően kívül-belül megújul az intézmény. Új aszfaltburkolatot kapott az épület gazdasági bejárata. Később pedig a bölcsőde körüli járdát is felújítják teljes hosszában. Új játszóteret is építenek a Tavasz utca felőli füves területen, amelyet később bekerítenek.

Sztankovics László, a körzet képviselője elmondta, minden az ütemterv szerint zajlik, jól állnak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!