Hírek

2017.06.13. 17:55

Hamarosan újra működik a szökőkút

DUNAÚJVÁROS A város egyik leginkább látogatott és kedvelt közösségi tere a helyi egyetem előtti park, ahol jelenleg nem működik a szökőkút. A szakemberek már dolgoznak a hiba kijavításán.

Szabó Szabolcs

Lapunk számos olvasója kérdezte: miért nem működik már a közkedvelt egyetemi parkban található szökőkút? Az utóbbi hetekben az ott található művészeti objektekkel kiegészülő szökőkút alkotója és megálmodója, Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas művészünk is jelezte, hogy az utóbbi hónapokban több sérülést is szenvedtek a szökőkút közelében található alkotások.

A kép bizony nem most készült... Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas művészünk alkotása mellett - sajnos a szökőkút közelében lévő munkák is sérültek Fotó: Ady Géza

- A problémákkal mi is tisztában vagyunk. Azon dolgoztunk, hogy a számos más szökőkúttal, csobogóval és egyéb vizes városi találkozóhellyel az egyetemi tér is funkciójának megfelelően működjön. Sajnos olyan technikai problémák léptek fel, amelyek ezt nem tették lehetővé. A DVG Zrt. szakemberei felmérték, hogy a szerkezet vezérlőműszere romlott el. Több lehetséges kivitelező árajánlatát is bekértük, amint megszületik a közbeszerzési döntés, már kezdődhetnek is a munkálatok. A műszaki szerelés mellett a szökőkút egész környezetét is megtisztítjuk, és célunk, hogy az ott található művészeti alkotások is megmaradjanak, hiszen ez a város számára is kiemelt értéket képeznek - mondta el az ügyben megkeresésünkre Iván László képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!