Hírek

2017.03.22. 19:24

Nem volt veszély, csak szirénahang Dunaújvárosban

Dunaújváros - Megszólaltak a veszélyt jelző szirénák Dunaújváros belvárosában nagyjából háromnegyed órával ezelőtt, este fél nyolc után. De nincs vészhelyzet!

Körmendi Erzsébet

A lakosságnak nincs teendője. Vélhetően műszaki hiba miatt jelzett rendszer.

Nem a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert próbája volt az a szirénahang, amit a belvárosban hallani lehetett ma este. Viszont veszélyhelyzet sem volt a városban, ami indokolta volna a lakosság riasztását.

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredestől, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől telefonon megtudtuk az imént: a jelzőrendszert kizárólag központilag lehet működésbe hozni, mégpedig két helyről, az Országos Katasztrófavédelmi főigazgatóságról, valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjából. De egyik helyről sem kapcsolták be a jelzőrendszert. Azt ugyanis semmi nem indokolta. Minden bizonnyal műszaki hiba okozhatta a problémát - nyilatkozta lapunknak a szóvivő.

A katasztrófavédelem hivatalos közleménye

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a Dunaújváros területén, március 22-én, fél nyolc és háromnegyed nyolc között hallható szirénahang műszaki meghibásodás következménye volt. A katasztrófavédelem munkatársai keresik a műszaki meghibásodást kiváltó okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!