Hírek

2016.12.12. 19:47

Gyógyulj meg, Kamilla: segítséget kérünk

Dunaújváros - Előre is köszönünk minden felajánlást, amit a súlyos beteg Nagy Kamilla gyógyulására szánnak!

Pekarek János

Nagy Kamilla alig múlt három és fél éves: súlyos daganattal és vérszegénységgel kezelik. Minden remény megvan arra, hogy felgyógyul - de ez egyelőre csak remény. Még sok támogatásra lenne szüksége - azzal együtt, hogy máris sokan segítik.

Kamilla 2016. május 25-én rosszul lett, nem tudott lábra állni. Kezdetben reumatikus ízületi gyulladással kezelték - szeptemberben azonban kiderült, hogy neuroblastomában szenved, ezen kívül anémiás.

A neuroblastoma idegsejtek rosszindulatú daganatos betegsége, amely főként csecsemőket és kisgyerekeket sújt. A kórnak négy stádiuma létezik - Kamillát az utolsó, negyedik stádiumban diagnosztizálták. Az anémia pedig nem más, mint kóros vérszegénység.

A budapesti, Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelik Kamillát, ahol kemoterápiát kap. Két kezelés között azonban többnyire itthon van, Dunaújvárosban, szüleivel és testvérével, mivel általában jól reagál a kezelésekre.

A kemoterápiás kezelések után nagy kivizsgálás-sorozatra kerül sor, hogy megállapítsák, mennyire értek célt a kezelések, és milyen beavatkozásokra lesz szükség a továbbiakban.

A kislánynak külön csoportja van az interneten, Gyógyulj meg, Kamilla! címmel. Ezt a jelmondatot rendezvényeken is egyre többet halljuk.

Legutóbb éppen, hétfőn megjelent lapunk címoldalán számoltunk be a szinte szó szerint számtalan támogató akció egyikéről, a szombati kézilabdagáláról, amit a dunaújvárosi sportcsarnokban rendeztek. A jótékonysági napon ötszázezer (!) forint gyűlt össze licitálásra bocsátott mezekből, adományokból, a teremdíj átvállalásából, magánemberek és cégek felajánlásaiból, sőt, még Székesfehérvárról is küldtek pénzt sportbarátok a nemes célra!

Kamillának azonban még mindig, továbbra is segítségre van szüksége. Aki tud, járuljon hozzá gyógyulásához adományaival a cikk alatt közölt számlaszámon.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020133, KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!