Hírek

2016.11.24. 20:20

A szervezők bíznak benne, hogy szombat este megtelik a teátrum

Dunaújváros - Ha még nincs programja szombat estére, akkor ajánlunk egy remeket.

Szabó Szabolcs

A szervezők közölték: minden készen áll arra, hogy sikeres és eredményes legyen a szombaton este a Bartók Kamaraszínházban rendezendő jótékonysági est, amelynek teljes bevétele a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számláját gyarapítja majd és közvetve kiemelten támogatja Pecsét István kezelését, gyógyulását is.

A gálára továbbra is két helyen, a Bartók színház pénztárában, valamint a belvárosi Tourinform irodában lehet jegyet váltani.

Az adakozásért és a felajánlásokért cserébe egy igazán nívós programot állítottak össze a szervezők. Ezen az estén mutatkozik be a közel 140 alkotást felvonultató rajzkiállítás a Bartók aulagalériában, itt ünnepli fennállásának ötödik születésnapját a világzenei színtér egyik különleges csapata, a dunaújvárosi zeneművészekből álló Quintia együttes is.

Mint arról korábbi lapszámainkban már olvashattak, a jótékonysági akciósorozat a Dunaújvárosi Hírlap által meghirdetett gyermekrajz-pályázattal indult. A diákokat és az óvodásokat megszólító felhívásra összesen 139 alkotás érkezett.

A Quintia már többször adott remek koncertet a Bartók aulában - ezúttal a nagyteremben muzsikálnak majd népes rajongótáboruknak Fotó: Ady Géza

A következő körben már olvasóinkon volt a sor a továbbjutást illetően. Az online szavazást összesítve kiderült, hogy melyik ötven pályamunka kapta a legtöbb voksot. A zsűri által értékelt félszáz rajz alkotói a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felajánlásaként fejenként két belépőjegyet kapnak a színház egyik gyermekelőadására.

Ezen kívül a november 26-i, szombati jótékonysági esten a rendezvényre jegyet váltó nézők között öt darab éves színházbérlet is gazdára talál majd.

A szakmai zsűri szerdán döntött a díjakról, a legjobbaknak járó elismeréseket pedig a holnapi gálán adják át a Quintia koncert szünetében. A szombaton 18 órakor díjátadóval egybekötött jótékonysági gálára és az ünnepi Quintia koncertre a Bartók színház jegypénztárában, valamint a belvárosban található Tourinform irodában válthatók jegyek 2000 és 3000 forint értékben, emellett 1000 forintos támogatói jegy vásárlásra is van lehetőség az értékesítési pontokon.

Licitáljon!

A Dunaújvárosi Hírlap gyermekrajz-pályázatra beékezett alkotásokat november 30-ig lehet szemlézni a Bartók aulagalériában. A rajzokra november 28-tól, azaz jövő héten hétfőtől a duol.hu világhálós oldalunkon induló jótékonysági árverésen licitálni is lehet majd. Természetesen az aukción befolyt teljes összeg is a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány munkáját segíti majd.

November 28.-tól itt lehet majd licitálni!


Idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját a dunaújvárosi - Beke Beáta, Pocsai Mária, Németh Irma, Péter Kata, Kurina Lura - Quintia zenekar. E szép évfordulót szintén a szombati jótékonysági est keretében ünnepelheti együtt a népszerű zenakar és széles rajongótábora (A Quintiáról lásd bővebben Világzenei csemege című írásunkat). A koncert teljes bevétele is a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány munkáját segíti.

A koncert műsorában, a zenekarra jellemző népzenei-világzenei jellegű dalok és magyar dallamok feldolgozásai csendülnek fel. Az est során a Bartók Kamaraszínház művészei - Őze Áron, Csadi Zoltán, Tőkés Nikolett - is csatlakoznak majd egy-egy vers erejéig a Quintiához.

Világzenei csemege

A Quintia ének- és hangszeres zenekar 2011 júliusában alakult. Az öttagú női együttest Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata és Pocsai Mária alkotja. A zenekar műsora a tagok egyéni sajátosságait és hangszeres tudásait figyelembe véve alakult ki. Előadásaik főleg népzenei ihletettségűek, de a klasszikus zene és a dzsessz elemeit egyaránt alkalmazzák. Első, akkor még alkalminak ígérkező fellépésük 2011. július 24-én volt, a helyi teátrum felkérésére.A hatalmas sikert hozó koncert után a csapat együtt maradt és azóta Dunaújvárosi kulturális életének meghatározó együttesévé vált. A Quintia az utóbbi években számos helyi és térségi rendezvényen lépett fel, valamint eljutottak országos fesztiválokra is.

KISOKOS A SZOMBAT ESTÉRE

A program 18 órakor, a Bartók Kamaraszínház nagytermében Cserna Gábor polgármester, valamint Grabarics Gábor, a Grabarics Kft. tulajdonosának köszöntőjével kezdődik. A beszédek után lép színpadra a fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő Quintia zenekar.  A koncert szünetét követően a nagyszínpadon adják át a Dunaújvárosi Hírlap által meghirdetett gyermekrajz verseny díjait és köszöntik a legjobb alkotások beküldőit.  Ezután jön a Quintia koncert második felvonása, a Bartók Kamaraszínház színművészeinek közreműködésével. A szervezők a helyszínen is több adománygyűjtő pontot állítanak majd fel.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!