Hírek

2016.09.06. 15:40

Guiness-rekord megdöntésére készülnek

Dunaföldvár - A hagyományoktól eltérően idén csak kétnapos, ám programokban így is bővelkedő szüreti fesztivált rendeznek a településen.

L. Mészáros Irma

Az ingyenes rendezvénysorozat szeptember 23-án és 24-én várja a látogatókat a település központjában, a hagyományos zenei, kulturális és gasztronómiai programok mellett ezúttal egy nem mindennapi esemény is színesíti a kínálatot. A május elsejei sikeres főpróba után - amikor a tervezett tízezer helyett 12 ezer darab palacsinta sült meg hat óra leforgása alatt - most a Guiness-rekord megdöntésére készülnek a földváriak a Duna-part területén.

A májusi főpróbán is nagyon sokan jöttek segíteni Fotó: amatőr felvétel

Szeptember délelőtt 10 órától szeptember 24-én 10 óráig ezúttal negyvenezer darab palacsintát akarnak megsütni, majd pedig kínálni a vendégeknek. A civil kezdeményezés főszervezői ezúttal is várják a csatlakozni kívánó jókedvű csapatokat, baráti társaságokat, közösségeket, szervezeteket, de szívesen látják azt is, aki egymaga jönne segíteni. Az időbeosztás miatt a jelentkezők mindenképpen keressék egyeztetés céljából az ötletgazdát, Horváth Irént a 30/438-9056-os telefonszámon.

Ezen felül a szervezők várják vállalkozók, magánszemélyek, dunaföldváriak és környékbeliek anyagi támogatását is, hiszen nagyon sok alapanyagot kell vásárolni. Az előzetes kalkulációk szerint csak lisztből 1250 kilóra lesz majd szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!