Hírek

2016.01.15. 19:32

Végzősünnep keringővel, műsorral - A szalag megjelöl, kötelez és figyelmeztet, mondta a Lorántffy igazgatója

Dunaújváros - Az idén jubiláló, alapításának negyvenedik évfordulóját ünneplő Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium végzős diákjait köszöntötték a péntek esti szalagavató ünnepségen a Dózsa Mozicentrumban.

Körmendi Erzsébet

- A szalag jelkép, amelynek komoly erkölcsi tartalma van: tudást, műveltséget és intelligenciát feltételez - mondta a Lorántffy szalagavató ünnepségén az intézmény igazgatója, Pocsainé Varga Veronika. Majd a következő szép gondolatokkal folytatta: a szalag megjelöl - kötelez - figyelmeztet. Megjelöl, mert a közösséghez tartozás szimbóluma. A Lorántffy végzősei, a város végzősei, az egész ország végzősei viselik ezt a jelet. Elég rápillantani és az emberek számára nyilvánvaló, hogy viselője hamarosan nagy megmérettetés előtt áll. A szalag kötelez: a felelős viselkedésre. Viselője nem tehet akármit, hisz mutatja, hogy hamarosan felelős, önmagát munkájával eltartani képes ember lesz. Felnéznek rá, mintát ad. A szalag figyelmeztet: Fontos dolgod van! Figyelmeztet a döntés felelősségére, a jól kihasznált időre. Ragadd meg, és használd ki jól a napot, nehogy holnap bánd majd az elszalasztott lehetőségeket...

Három lorántffys szakközépiskolai, valamint két szakiskolai osztály diákjainak tűzik fel a tanulmányok végének közeledtét jelző szalagot az osztályfőnökök. Így osztályfőnökként Patai Mária, Libor Éva, Ötvös Ágota, Juhász Gergely Ákos, Balassáné Glavinasz Beáta adhatta át a jelképet diákjainak a pénteki rendezvényen, és kívánhatott egy kézszorítás erejével eredményes érettségit és sikeres életet a fiataloknak.

Fantasztikus táncokat láthatott a közönség a gyönyörű lorántffys lányoktól: a 3/11a és a 2/12a rózsakeringője is csodálatos volt

A nyitótánc, az igazgató ünnepélyes megnyitója és a szalagtűzés után a végzősök műsorát láthatták a résztvevők, amelyre már nagyon készültek az osztályok és a csoportok. A vidám, könnyed pillanatokat vastapssal köszönték meg a nézőközönség soraiban ülők. S talán mondani sem kell: zsúfolásig megtelt a mozi nagyterme családtagokkal, rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, akiknek természetesen a záró akkord, a keringő legalább annyira elnyerte tetszését, mint az egész rendezvény, amely a fiatalokról szól. A végzősökről, akik a szalagavató után közös vacsorán vettek részt, majd várta őket a szórakozóhely, a kötetlen buli, ahol folytatták az ünneplést.

Végezetül álljon itt még néhány gondolat Pocsainé Varga Veronika igazgatónőtől, aki a következőket is elmondta útravalóul:

Pocsainé Varga Veronika köszöntötte a végzősöket

- Három, illetve négy évvel ezelőtt azért választottátok a Lorántffy szakközépiskolát, hogy érettségit, szakmát szerezzetek. Az elmúlt években tanáraitok segítségével megannyi új ismeretet, jártasságot sajátítottatok el, amely során remélhetően érettebbé és valamely szakterület, szakma művelőivé váltatok. De az iskola nem csak a tanulásból áll. Idézzétek fel az első igazi nagy szerelmek csókjait, a barátokkal töltött vidám órákat, egy-egy jól sikerült kirándulás emlékeit. A gólyatábor, a gólyaavató és a diákigazgató-választások izgalmait, a Lorántffy-napok eseménydús pillanatait. Külön öröm számomra, amikor ilyen pillanatok tanúja lehettem, lehetek. A mai a ti estétek, amelyet már régóta vártok. Hordjátok büszkén a lorántffys szalagot, megérdemlitek, megdolgoztatok érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!