Hírek

2016.01.18. 15:36

Nem csak országos, de világméretű Pecsét István segítségére született akció!

Dunaújváros – Óriási ütemben zajlik a pénzgyűjtés Pecsét István gyógykezelésére – még Amerikában is!

Pekarek János

Nem várt tempóban és lelkesedéssel gyűjtik a pénz támogatottunk, Pecsét István rákbetegségének kínai gyógykezelésére Dunaújváros lakói. A kezelés István utolsó reményét jelenti a gyógyulásra. Mintegy tíz és fél millió forint szükséges hozzá. A gyűjtéshez csatlakoztak magánszemélyek, vállalkozók, sőt, a város közgyűlésében jelen lévő pártok, és még Rácalmás önkormányzata is. István számára még az USA-ban is gyűjtenek!

Blanárik Máté az Egyesült Államokból segíti barátját

Az amerikai gyűjtést István kint élő gyerekkori barátja, Blanárik Máté szervezi, öt keleti parti államban, Connecticuttól Floridáig. A dunaújvárosi pártok irodáiban is működnek gyűjtőpontok, ahol pénzt fizethetnek be Pecsét István javára, akik segíteni akarnak. A gyűjtőpontok, ahol naponta 13 és 15 óra között várják az adományokat: a Fidesz és a Jobbik irodája a Vasmű úti Irodaház első emeletén, a DK a Vasmű út 57. földszintjén, az MSZP Fészek klubja a Köztársaság úton. Gyűjtőpont működik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban és a rácalmási polgármesteri hivatalban is. A gyűjtéshez felajánlotta segítségét és bankszámlaszámát a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány is. A bankszámla száma: OTP 11736037-20550332. A befizetéskor a közlemény rovatba írják rá: Pecsét István javára. Részleteket olvashatnak az ügyről a Dunaújvárosi Hírlap számaiban, és az interneten, a https://www.gofundme.com/helpistvan" target="_blank" címen.

A segítséghez általános iskolások is csatlakozni akarnak. Tóthné Mess Erika, a Béke városrészi Arany János Általános Iskola igazgatóhelyettesen tájékoztatta lapunkat, hogy hagyományaikhoz híven évente szoktak rendezni egy nagy gyűjtőakciót. Eddig az Öltözz pirosba! kezdeményezéshez csatlakoztak. Idén azonban István javára szerveznek majd gyűjtést, amelyhez most keresik és szervezik a megfelelő, saját formákat. A diákok segíteni akarását látva: aligha hiába...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!