Hírek

2015.06.18. 17:40

Vizsgadrukk - Június a számonkérések hónapja

Bár hétfőn a tanulók döntő többségének beköszöntött a nagyon várt nyári szünet, diákok, hallgatók sokasága élhet át a napokban izzasztó perceket a júniusi vizsgaszezonnak köszönhetően.

Szabó Szabolcs

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 12-én már befejeződtek, a középszintű szóbeliket pedig e hónap 26-ig kell lebonyolítani a vizsgabizottságot működtető intézményeknek – középiskolák és kormányhivatalok, az általuk meghatározott nap(ok)on.

Boldizsár Vivien üzleti kommunikáció szakos hallgató a sikeres szakdolgozat védés után tételt húz (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Ebben az időszakban összesen 1172 telephelyen, 3325 bizottság előtt csaknem 296 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak. A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a diákok valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A szemesztervégi teljesítménykényszer alól ezúttal sem mentesülnek a hallgatók, az ország legtöbb felsőoktatási intézményében, így a Dunaújvárosi Főiskolán is javában tart még a vizsgaidőszak. Számos hallgató azonban kiemelt kihívás előtt áll e napokban, hiszen az államvizsgáikon a diplomájukért küzdenek a jól sikerült tételhúzásban reménykedő vizsgázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!