Hírek

2015.05.17. 18:02

TeSzedd: és valóban szedték is!

Dunaújváros - Az önkéntes akció pénteken kétszer is érdektelenségbe fulladt - ám szombaton sikerre vitték!

Pekarek János

Az interneten lehetett regisztrálni az 5. TeSzedd! elnevezésű társadalmi szemétszedési, környezet-tisztasági akcióra. A városkörnyéken is több helyen zajlott ilyen megmozdulás, amint arról be is számoltunk, például pénteken Mezőfalván. Aznap városunkban is több helyre meghirdették a szemétszedést, azonban sem délelőtt a Kandó téren, sem délután a kertvárosi Radnóti utcában nem akadt önkéntes jelentkező.

Szabó Réka (balra) és Kovács Dóra, a Pannon Oktatási Központ diákjai a Kádár-völgyi arborétumban  munka közben 
Fotó: Zsedrovits Enikő

Félő volt, hogy szombaton megismétlődik ez az érdektelenség, mivel amúgy is sok rendezvény zajlott egy időben a városban. Kilenc óra előtt három perccel még kudarcnak tűnt az ügy - ám az Ökologistic Alapítvány szervezése végül sikerre vezetett! Több mint ötvenen regisztráltak a TeSzedd honlapján, s ebből harmincan el is jöttek.

Több helyszínen, így a belvárosi felső Duna-parton, a volt orosz laktanyánál, de a Kádár-völgyi arborétumnál is sokan szorgoskodtak környezetünk szebbé tételén. Egész délelőtt! Az alapítvány védőkesztyűvel, szemeteszsákkal, ásványvízzel és csokis süteménnyel próbálta könnyebbé tenni a munkát, és meghálálni a részvételt. TeSzedd - s mondhatnánk: te ne dobd el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!