Hírek

2015.05.08. 12:43

Tapasztalt diákok nyertek a Ladik médiavetélkedőn

Székesfehérvár – Élményekkel teli versengésben mutathatták meg kreativitásukat a Ladik döntősei.

S. Töttő Rita

Öt csapat jutott be a Lapot a diákoknak! elnevezésű médiavetélkedő Fejér megyei döntőjébe, melyet pénteken délelőtt tartottunk a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségében. A tét nem volt kisebb, mint kiválasztani a legjobb csapatot, akik a régiós vetélkedőn képviselik majd szűkebb pátriánkat. A verseny nehéz volt, de élvezetes – mondták egyöntetűen a diákok, akik a szűkre szabott idővel inkább harcoltak, mint a megfogalmazás nehézségeivel. Meglepő és mégis érthető végeredmény született: győzött ugyanis a tapasztalat.

Szürkében az iszkaszentgyörgyi, lilában a sárbogárdi, kékben a dunaújvárosi, zöldbenz iváncsai csapat, valamint a felkészítőtanáraik. A mezőfalviaknak sajnos menniük kellett fotózás előtt, de ők is jól teljesítettek: másodikak lettek a megyei vetélkedőn
Fotó: Koppán Viktor

A média világába belecsöppenni hetedik-nyolcadik osztályosként igen csak meglepő lehet. S ha még keményen hajtani, dolgozni is kell a szakmában zöldfülüként , hát akkor végképp érthető az izgalom. A Lapot a diákoknak!, azaz a Ladik médiavetélkedőjére érkező megyei döntős csapatok esetében is érthető volt a felfokozott hangulat. Pénteken délelőtt öt település iskolájának egy-egy csapata kapta meg a lehetőséget arra, hogy megmérettesse magát és tudását a médiavetélkedő megyei fordulóján: a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium, az iváncsai Dr. Fejérpataky László Általános Iskola, a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, valamint az iszkaszentgyörgyi Általános Iskola ötfős csapata versengett az első helyért. Amely egyébiránt nem csupán busás könyvutalvánnyal, de egy régiós vetélkedőn való részvétellel is járt, amelyet május 20-21 között Kislődön, a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban tart meg a Pannon Lapok Társasága (PLT).

A megyei döntőn ismerni kellett a sajtó alapvető fogalmait, mint amilyen az interjú vagy a tudósítás, sőt, a gyakorlatban is be kellett mutatniuk a fiataloknak a tudásukat. A zsűriben Aradi Virág, a PLT marketing vezetője, Hajnal Csilla, a Fejér Megyei Hírlap felelős szerkesztője, valamint Laci Patrícia, újságíró gyakornok ült, s szorgalmasan pontozott, tanácsot, javaslatot adott, ha kellett, a végén pedig döntött: a legügyesebbnek és legkreatívabbnak a tavalyi megmérettetésről már ismert iszkaszentgyörgyi csapat lett. Sőt, nem csak hogy ismerősek voltak, ugyanis tavaly is ők képviselték Fejér megyét a régiós megmérettetésen. Így idén olyan csapat vehet részt a kemény próbán, akik tudják, mire számíthatnak:

- Minden nap készültünk, de most még jobban igyekezni fogunk - mondták a boldog diákok, miután kiderült, hogy ők lettek a megyei legjobbak. Felkészítő tanáruk, Geleszné Czimmer Brigitta pedig már sokadik alkalommal feszíthet iskolája csapata mellett büszkén. A pontozólap alapján azonban elmondható: tizedpontok választották el egymástól a versenyzők teljesítményét. A második a mezőfalvi, a harmadik pedig az iváncsai csapat lett, ők is utalvánnyal térhettek haza. A régiós vetélkedőn pedig újból érdemes teperni : értékes nyeremények várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!